Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Με πάνδημη συμμετοχή η Πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος (ΦΩΤΟ+VIDEO).


του Σπύρου Παπαγεωργίου
Πανηγυρικά τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Ακαδημία Πλάτωνος. Στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό σήμερα το πρωί, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού Ιακώβου, συμπαραστατούμενος από τον προϊστάμενο του Ναού, Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο Κατσαντωνόπουλο και με την αθρόα συμμετοχή ευσεβών ενοριτών.
Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην αξεπέραστη ανδρεία, που πήγαζε από την μεγάλη πίστη του προς τον Χριστό και την τόλμη του Αγίου Γεωργίου να αρνηθεί κάθε αξίωμα και δόξα επί της γης, για να κερδίσει την επουράνιο Βασιλείας. Έκανε κάλεσμα προς τους πιστούς να μιμηθούν το παράδειγμα των Αγίων, να αρνηθούν την δόξα των ανθρώπων και τα πρόσκαιρα αγαθά και να καλλιεργήσουν την ομολογία της πίστεως. "Σε μια εποχή που ακόμα και σήμερα η χριστιανική πίστη διώκεται, εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να ομολογούμε με την στάση μας τον Χριστό, ακόμα και αν δεν είμαστε αρεστοί στους ανθρώπους".
Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος και του τεμαχίου λειψάνου του Αγίου Γεωργίου, στις γειτονιές του Κολωνού. Καθ' όλη την πομπή, παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, ενώ την εικόνα κρατούσαν στα χέρια τους οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Με την επάνοδο της πομπής στο Ναό, ο π. Χριστόδουλος Κατσαντωνόπουλος, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που συμμετείχαν στην πανήγυρη, τους ιερείς που προσήλθαν, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που κόσμισαν την λιτανεία με την παρουσία τους, ενώ αναφερόμενος στα πλήθη που συνέρρευσαν τις ημέρες αυτές της πανηγύρεως είπε πως "στεκόμαστε έκθαμβοι μπρος στο πλήθος των πιστών που προσήλθε ευλαβικά να προσκυνήσει τον Άγιο Γεώργιο, και θέλω να σας ευχαριστήσω διότι γνωρίζω όπως κι εσείς ότι δεν το κάνατε από υποχρέωση ή από έθιμο, αλλά από ευλάβεια στον έφορο και προστάτη της ενορίας μας. Να κλείνετε τα αυτιά σας στους πειρασμούς της εποχής και να γαλουχήσετε τα παιδιά σας, στον δρόμο των Αγίων της Εκκλησίας".