Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Εορτή Αγίου Γεωργίου στο Ελαιοχώριο Παγγαίου.

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015, η ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου σε όλους τους Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Ιερούργησε στον καλαίσθητο Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ελαιοχώριο Παγγαίου, ενορία στην οποία υπηρετεί από τριακονταπενταετίας ως εφημέριος και Ιεροδιδάσκαλος της κωμοπόλεως, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Παπαδάκης.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εκήρυξε τον Πανηγυρικό της ημέρας προς το κατάμεστο από πιστούς εκκλησίασμα με επικεφαλής της πολιτικές αρχές του τόπου, αναφερόμενος στον Τροπαιοφόρο Άγιο Γεώργιο.
Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Γεωργίου και των Ιερών Λειψάνων που φυλάσσονται στον εν λόγω Ναό, συνοδεία της τοπικής φιλαρμονικής, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Χρυσοστόμου Μπένου.
Μετά το πέρας της λιτανείας εδόθη δεξίωση προς όλους στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.
Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά τη Θεία Λειτουργία: