Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

H εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ίλιον.

Με πάνδημη συμμετοχή εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ίλιον, όπου πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Μητροπολιτικός Ναός.
Πλήθος κόσμου συνέρρευσε τις ημέρες της πανηγύρεως για να προσκηνύσει την θαυματουργή εικόνα του Ευαγγελισμού και να εναποθέσει την μόνη την ελπίδα του, στην Μητέρα όλων.
Στο Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ενώ συμμετείχε πλειάδα ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου από τις πέριξ ενορίες. Στον Θείο Λόγο που εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη στάση της Υπεραγίας Θεοτόκου έναντι αυτού του μοναδικού και παράδοξου γεγονότος.

Την κυριώνυμο ημέρα, στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αρχιμ. Γαβριήλ Ασπρολούπο και άλλους ιερείς της Μητροπόλεως.
Ο κ. Αθηναγόρας στο σύντομο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής, λέγοντας πως «ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, δεν είναι ένα γεγονός απλό, που έγινε σε συγκεκριμένη εποχή. Είναι κάτι που ξεκινά στην αυγή της ανθρωπότητας και θα τελειώσει στη δύση της. Είναι η αρχαία βούληση του Θεού να γίνει άνθρωπος και η παλαιά ανάγκη του ανθρώπου να δεχτεί το Θεό. Με τον τρόπο αυτό πραγματοποιείται η ολοκλήρωση της ζωής και η βούληση αυτή εκδηλώνεται 2000 χρόνια πριν, έως σήμερα 2000 χρόνια μετά, αλλά και στην αιωνιότητα.»
Στη συνέχεια, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, τελέστηκε η Δοξολογία επί τη επετείω της Εθνικής εορτής και επιμνημόσυνη δέηση στο εσωτερικό του Ναού, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ιλίου κ. Νικολάου Ζενέτου, μελών της Τοπ. Αυτοδιοίκησης και αντιπροσωπείας μαθητών, δασκάλων και χορευτικών συλλόγων της περιοχής.







































Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Σταυροφόρου Οικονόμου, στον εορτάζοντα π. Ευάγγελο Κοντογιάννη.
Το απόγευμα ανήμερα της εορτής, τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και η λιτάνευση της εικόνας στους γύρω δρόμους υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιλίου, με την παρουσία τοπικών φορέων. Ο προιστάμενος του Ναού π. Αναστάσιος Μπαστούνης, ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν ευλαβικά στις Ακολουθίες και επαίνεσε δημοσίως όσους συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση της λαμπρής αυτής πανηγύρεως.
Εκ του Ιερού Ναού