Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΣΤ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως.

Τη Κυριακή εσπέρας 29 Μαρτίου 2015 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως τελέσθηκε σε κλίμα κατανύξεως ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.
Ο Εσπερινός τελέσθηκε με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και των Διακόνων της Μητροπόλεως προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφερόμενος με απλά λόγια στον βίο της τιμώμενης σήμερα Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας τονίζοντας το μεγαλείο και τη δύναμη της μετάνοιας.
Τέλος ευχαρίστησε και επήνεσε το εκκλησίασμα που ως καλοί χριστιανοί προσήλθαν όλη αυτή τη περίοδο στους Κατανυκτικούς Εσπερινούς και ευχήθηκε τα απλά λόγια που άκουσαν από τον Ποιμενάρχη τους κατά τους έξη Κατανυκτικούς Εσπερινούς να βρουν την δέουσα απήχηση στη ψυχή των.
Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την ακολουθία του εσπερινού: