Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Η δύναμη των ανθρώπων του Θεού έγκειται στο βαθμό ταπεινώσεως και θυσίας.

Στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας χοροστάτησε την Κυριακή 29 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Αρχιφύλακα των Φυλακών Δοκομού Σεραφείμ Γκαλιμάνη, ο οποίος δολοφονήθηκε με  43 σφαίρες το απόγευμα του Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, έξω από το οικεία του στην Κουβέλα Στυλίδος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή τονίσας ότι σήμερα η Εκκλησία μας, μας παρουσιάζει την διάσταση της ζωής του Χριστιανού. Η δύναμη των ανθρώπων του Θεού έγκειται στο βαθμό ταπεινώσεως και θυσίας. Δόξα του Χριστού είναι ο Τίμιος Σταυρός Του. Δόξα της Εκκλησίας είναι οι διωγμοί, τα βάσανα, οι θλίψεις, οι πληγές, οι φυλακές, οι ακαταστασίες, οι κόποι, οι αγρυπνίες, οι δυσφημίες. Ο Ιησούς τότε βασίλεψε όταν υψώθηκε στο Γολγοθά. Και η Εκκλησία τότε μεγαλουργεί, όταν σταυρώνεται και πάσχει. Σκοπός της ζωής μας είναι η κατάκτηση της Βασιλείας του Θεού. Ο πόθος μας τότε θα γίνει πραγματικότητα, αν ακολουθήσουμε πιστά την πορεία του Χριστού. Είναι ανηφορική και γεμάτη θλίψεις «η οδός» του Κυρίου, οδηγεί όμως στην Ανάσταση.








Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ετέλεσε τα Μνημόσυνα τριών αδελφών μας μεταξύ αυτών και του άτυχου Αρχιφύλακα, τονίζοντας στην προσλαλιά του ότι όπως είναι πραγματικότης ο θάνατος, επίσης πραγματικότης είναι και η Ανάσταση. Χωρίς την πίστη στην Ανάσταση γινόμαστε ράκη, αλλά με πίστη στην Ανάσταση αντιμετωπίζουμε όλες τις δυσκολίες. Ευχήθηκε τέλος ο Θεός να έχει τους αειμνήστους πάντοτε εις το φως της Αναστάσεως και εις τους οικείους να χαρίζει την άνωθεν παρηγοριά.