Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Η εορτή του Ευαγγελισμού στην Άρτα.


Στον περικαλλή Βυζαντινό Ναό της Παρηγορήτριας στην Άρτα, εορτάστηκε με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Τόσο στον πανηγυρικό εσπερινό την Τρίτη το απόγευμα όσο και στην Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος επισημαίνοντας το μεγάλο κοσμοσωτήριο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής ιδιαίτερα για το Ελληνικό έθνος που εορτάζει παράλληλα την δική του αναγέννηση με την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού. Η Παναγία μας -ετόνισε ο Σεβασμιώτατος- είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός του γένους των Ελλήνων. Αυτόν τον καιρό την υμνούμε και δοξάζομε μέσα από την υπέροχη Ακολουθία των Χαιρετισμών της.
Την παρακαλούμε να σκεπάζει την πατρίδα μας, τώρα που διέρχεται κρίση οικονομική αλλά πρωτίστως πνευματική, δίδοντας όμως και εμείς την υπόσχεση ότι θα είμαστε κοντά στην Εκκλησία και το θέλημα του Υιού της. Θα δίνουμε καθημερινά τον δικό μας αγώνα για την πνευματική μας ανύψωση ώστε ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί να δώσουμε ώθηση στην χώρα μας να ξεπεράσει κι αυτή τη δυσκολία.
Στη συνέχεια εψάλη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Καθηγήτρια Θεολογίας κα. Θέκλα Σακκά.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων ηρώων, ακολούθησε η μαθητική παρέλαση.