Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Φωκίδος Αθηναγόρα

 
Γραφείο τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα τεσσαρακονθήμερο Αρχιερατικό μνημόσυνο, εις μνήμην του μακαριστού Μητροπολίτου Φωκίδος κυρού Αθηναγόρα, στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Παρνασσίδος. 
 
Του μνημοσύνου προηγήθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Θεόκτιστος, πλαισιούμενος από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως. Πολλοί από τους ιερείς προσήλθαν να τιμήσουν τον μακαριστό Ποιμενάρχη ο οποίος θεοφιλώς ποίμανε για μια 30ετία περίπου την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος και ένα μεγάλο ποσοστό από τους σημερινούς ιερείς χειροτονήθηκαν από τον μακαριστό Αθηναγόρα.
 
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Αθηναγόρα.
 
Την μνήμη του μακαριστού τίμησαν οι αρχές του τόπου και αρκετός κόσμος.
 
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ένδακρυς ζήτησε τόσο από τους ιερείς όσο και από τον κόσμο να μνημονεύουν τον μακαριστό Ποιμενάρχη της Φωκίδος.
 
Επίσης με εντολή της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, για την περιφέρεια της Δωρίδος τελέστηκε σήμερα μνημόσυνο στην μνήμη του μακαριστού Ποιμενάρχου μας κ. Αθηναγόρα στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος. Ενώ αύριο Κυριακή 29 Μαρτίου θα τελεστεί μνημόσυνο στην Ιερά Μονή Βαρνακόβης και τρισάγιο σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως στη μνήμη του μακαριστού Ποιμενάρχου μας.