Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ.


 
            Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος προεξήρχε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου  στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος και, εν συνεχεία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης.

            Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος  εξήρε την υπακοή της Υπεραγίας Θεοτόκου  και την πίστη της προς τον Υιό και Θεό της.   Η πίστη της Παναγίας νοείται  ως κοινωνία βιωματική με τον ίδιο το Θεό. Η δύναμη Εκείνου την επισκίασε, χωρίς η ίδια να υπερηφανευθεί γι’ αυτό. Το μόνο που έκανε ήταν να επισκεφθεί τη συγγενή της Ελισάβετ, ανακοινώνοντας της το μυστήριο που συντελούνταν εντός της. Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι  η Παναγία, ένας άνθρωπος δηλαδή,  μπόρεσε να γίνει η γέφυρα μεταξύ ουρανού και γης . Χάρις σ’ αυτήν   πραγματοποιήθηκε το απολυτρωτικό σχέδιο της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους. Δια μέσου της Θεοτόκου καταργείται η κατάρα που μάστιζε τον αρχαίο κόσμο. Η κατάρα που ωθούσε τους αρχαίους να ζουν χωρίς Θεό, αυτόνομοι, κάτι που  συνεπαγόταν την αυτοκαταστροφή. Η Υπεραγία Θεοτόκος ως φωτεινή λαμπάδα εξαφανίζει την πολυθεΐα και την ειδωλολατρία. Ο Μητροπολίτης,  κλείνοντας,  ευχήθηκε στους πιστούς η Παναγία να καταστεί αρωγός της επιστροφής και μετάνοιας. Αξίζει να  τονιστεί η μεγάλη προσέλευση πιστών και στους δύο ναούς, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.