Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Υποδοχή Τιμ. Ξύλου στον Προφ. Ηλία Τσακού Αγ. Παρασκευής (ΦΩΤΟ+VIDEO).

του Σπύρου Παπαγεωργίου
Με αισθήματα δέους η ενορία του Προφήτου Ηλιού Τσακού Αγίας Παρασκευής, υποδέχθηκε τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού Ξύλου εκ της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά.
Το Απότμημα Τιμίου Ξύλου, το οποίο αποτελεί δώρο του Αυτοκράτορα Αλέξιου Α'’ του Κομνηνού στην Ιερά Μονή, υποδέχτηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεοχωρίου Παύλος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.
Η πομπή με τον Θεοφιλέστατο Νεοχωρίου, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σαγματά π. Παΐσιο που μετέφερε το τίμιο σέβασμα και τους ιερείς του Ναού, κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Ναό όπου στην συνέχεια τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός επί τη εορτή των Αγίων Αναργύρων, καθώς ο Ναός έχει αφιερωμένο το βορινό κλίτος στους θαυματουργούς Αγίους ιατρούς.

Ο Θεοφιλέστατος στο σύντομο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στα θαυμάσια τόσο του Τιμίου Σταυρού, όσο και των Αγίων Αναργύρων με όπλο την πίστη και την υπομονή.

Πριν την απόλυση εκ μέρους των ιερέων του Ναού, ο προϊστάμενος π. Σταύρος Γούλας, δώρησε στον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Μονής Σαγματά, έναν επιστήθιο Σταυρό, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την ευλογία της μεταφοράς του Τιμίου Ξύλου στο Ναό του Προφήτου Ηλιού, επ' ευκαιρία της δεύτερης πανήγυρης.
Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στον ως άνω Ναό μέχρι την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου.