Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της συνάξεως των Νεαπολιτών Αγίων. στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Δελτίο Τύπου

Η Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως καθιέρωσε την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου να τιμά τη μνήμη των Νεαπολιτών Αγίων.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό , ο οποίος τελέστηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων. Ο Σεβασμιώτατος Μαρωνείας μαζί με τον οικείο Ιεράρχη , άγιο Νεαπόλεως , υποδέχτηκαν τα τίμια λείψανα και τα έθεσαν προς προσκύνηση.


Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, αφού καλωσόρισε εγκάρδια και ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μαρωνείας για τον κόπο της αγάπης στον οποίο υποβλήθηκε, για να παρευρεθεί στην Πανήγυρη των τοπικών αγίων, επεσήμανε στο εκκλησίασμα πως η καθιέρωση του εορτασμού υπήρξε επιθυμία του μακαριστού Γέροντα Διονυσίου.

Στη συνέχεια κλήθηκε να μιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος, σε τόνο εξομολογητικό, ανακάλεσε σκηνές από τα παιδικά και νεανικά του χρόνια, τα οποία, ως φοιτητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, πέρασε μέσα στην αγκαλιά της τοπικής Εκκλησίας, όταν το πηδάλιό της κρατούσε ο Γέροντας Διονύσιος.

Ο Σεβασμιώτατος Μαρωνείας με τρόπο γλαφυρό και παραστατικό ιχνογράφησε το μαρτύριο των τριών τοπικών αγίων :ο Αγιος Γεώργιος ο Νεαπολίτης μαρτύρησε, στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, την ώρα που πήγαινε να τελέσει το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στη Μαλακοπή , ο Άγιος Αθανάσιος ο Κουλακιώτης βίωσε μαζί με τον πόνο των βασανιστηρίων και την οδύνη της απόρριψης των γονέων του λόγω της χριστιανικής του ιδιότητας και ο Άγιος Ακάκιος ο Ασβεστοχωρίτης , πρώην εξωμότης, ξέπλυνε στο αίμα του μαρτυρίου του το αμάρτημα της άρνησης .

Παρόντες στον Εσπερινό ήταν ο βουλευτής κ. Γ. Γκιουλέκας, ο Δήμαρχος Νεαπόλεως και Συκεών κ. Σ. Δανιηλίδης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου .

Εκ του Γραφείου Τύπου