smallDSC_0033
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30η Οκτωβρίου 2014, υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, στο Κέντρο Επιμορφώσεως και Επικοινωνίας (Συνεδριακό Κέντρο) Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου, η ετήσια γενική Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας της Βοιωτίας.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η επιμόρφωση των κληρικών, η καθοδήγηση τους από τον Μητροπολίτη, ο κοινός προβληματισμός πάνω σε επίκαιρα ζητήματα, η ανταλλαγή απόψεων, η σύσφιξη των συναδελφικών σχέσεων και γενικά ο καλύτερος συντονισμός της ποιμαντικής δραστηριότητας για την αντιμετώπιση νέων προβλημάτων που προέκυψαν στις ενορίες και ευρύτερα στην κοινωνία.
smallDSC_0043 smallDSC_0051
Προλογίζοντας την ημερίδα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεχούς επιμόρφωσης, ενημέρωσης και προβληματισμού των κληρικών για την θεραπεία δυσμενών καταστάσεων που απορρέουν από την πολυδιάστατη κρίση των ημερών μας. Τόνισε ότι ο κληρικός πάντοτε οφείλει να ξεκινά τις προσπάθειες του από τη θεία λατρεία και μάλιστα τη θεία Ευχαριστία.
smallDSC_0052 smallDSC_0055
Έγιναν δύο βασικές εισηγήσεις.
Α) «Σχόλια στη Θεία Λειτουργία» από τον πανοσ. Αρχιμανδρίτη Συμεών Χαντζή, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γηροκομείου Πατρών.
Β) «Η θεία Λειτουργία (Ευχαριστία) ως έκφραση πίστεως καί αγάπης» από τον πανοσ. Αρχιμανδρίτη Δοσίθεο Καστόρη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.
Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε γόνιμος και ζωηρός διάλογος. Δόθηκαν, επίσης, κατευθυντήριες γραμμές για σοβαρά ποιμαντικά, διοικητικά και τελετουργικά θέματα.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην απαράδεκτη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αξία διεθνή κατάσταση και με ιδιαίτερη ευαισθησία επεσήμανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αδελφοί μας Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην ταραγμένη Μ. Ανατολή, όπου γίνονται θύματα του έξαλλου φανατισμού και των πολιτικών σκοπιμοτήτων.
smallDSC_0057 smallDSC_0059
Σαν Ορθόδοξοι Έλληνες αισθανόμαστε αλληλέγγυοι με αυτούς τους αδελφούς μας, αλλά και όλους τους ανθρώπους που διώκονται άδικα και δοκιμάζονται.
Η Σύναξη κατέληξε με κοινό γεύμα μέσα σε ατμόσφαιρα αδελφικής αγάπης.
smallDSC_0069 (1) smallDSC_0081 (1)