Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Ναζιανζού Θεοδώρητος: "Η Εκκλησία μας είναι θεραπευτήριο".


του Σπύρου Παπαγεωργίου
Κάλεσμα αφύπνισης στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας, έκανε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου, όπου προεξήρχε της Θείας Ευχαριστίας.

Ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου αναφερόμενος στα χαρίσματα των εορταζομένων Αγίων είπε πως "Η Εκκλησία μας είναι ένα θεραπευτήριο. Η Εκκλησία μας συνεχίζει την εντολή του Κυρίου. Οι διδάσκαλοι και Ποιμένες της Εκκλησίας έχουμε ως αποστολή να θεραπεύουμε τους ανθρώπους. Εδώ δεν ήρθαμε για μια θρησκευτική εκτόνωση. Ήρθαμε για να γίνουμε ένα με τον Χριστό. Για να βάλουμε μια καινούργια αρχή στη ζωή μας. Μέσα από τη μετάνοια, να εξαγιάσουμε το παρελθόν, το παρόν και να προσδοκούμε τη Μέλλουσα Βασιλεία του Θεού."
Πρόσθεσε επίσης ότι "ο κάθε άνθρωπος έχει πάθη, αδυναμίες και ελαττώματα. Όμως ο άνθρωπος, όντας δυναμική προσωπικότητα, ωριμάζει μέσα στο διάβα της ζωής και όλα αυτά επουλώνονται. Έτσι βρίσκει εσωτερική ηρεμία, γαλήνη και ισορροπία. Η επιστροφή μας στο φυσικό περιβάλλον και προπάντων η πίστη στον Δημιουργό, μας γεμίζουν ψυχική υγεία και ισορροπία."
Έκλεισε λέγοντας πως "οι Άγιοι Ανάργυροι δεν ήταν απλώς ανιδιοτελείς και φιλάνθρωποι, δεν ήταν άνθρωποι που έκαναν υπέρβαση και το επάγγελμά τους το έκαναν λειτούργημα. Ήταν άνθρωποι που, με τη χάρη και ευλογία του Αγίου Πνεύματος, θέλησαν να εντάξουν τους άλλους στην Εκκλησία-Σώμα του Χριστού και να τους λυτρώσουν."
Τον Θεοφιλέστατο, αλλά και όλους τους ιερείς που συμμετείχαν στην πανήγυρη, ευχαρίστησε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Δαμασκηνός Χρυσολωράς ο οποίος ευχήθηκε σε όλους οι Άγιοι Ανάργυροι να είναι οι προστάτες και βοηθοί τους.
Αμέσως μετά, παρετέθη λιτή δοχή, από τις κυρίες που διακονούν εθελοντικά και προσφέρουν τα μέγιστα στο Ναό.