Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Φωτογραφίες από τον εορτασμό της μνήμης των Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθυμνίων.

krhΠάνδημη συμμετοχή
κλήρου και λαού
στη ιερά μνήμη των Αγίων
Τεσσάρων Ρεθυμνίων Μαρτύρων,
Αγγελή, Μανουήλ, 
Γεωργίου και Νικολάου,
190 έτη από τη μαρτυρική τους τελείωση, το 1824


Η Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και η ευλογημένη πόλη της Ρεθύμνης, τα χώματα της οποίας αγιάσθηκαν με το τίμιο αίμα των Αγίων, απέδωσαν την οφειλόμενη τιμή και ευλάβεια στην τετράριθμη χορεία των μεγάλων αυτών αθλοφόρων του Χριστού, οι οποίοι, με την αυτοθυσία και τον ένθεο ηρωισμό τους, πότισαν το αειθαλές δένδρο της Ορθοδόξου Πίστεως και φούντωσαν την αειλαμπή φλόγα της Ελευθερίας του Γένους μας. Ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός των Αγίων, στο κέντρο του Ρεθύμνου, ευτρεπίστηκε με περισσή φροντίδα, για να υποδεχθεί φιλόξενα τους πολυάριθμους προσκυνητές των Τιμίων Καρών των Τεσσάρων Μαρτύρων, οι οποίες φυλάσσονται σε αυτόν και αποτελούν το απροσμάχητο φυλακτήριο της πόλεως, τον πολυτίμητο θησαυρό και το ακαταίσχυντο καύχημα των ευγενών και ευσεβών Ρεθυμνίων.
Το εσπέρας της Δευτέρας 27ης Οκτωβρίου 2014 τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος και συγχοροστάτησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος και οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμων και Επιδαύρου κ.κ. Καλλίνικος, τους οποίους πλαισίωσαν πολλοί κληρικοί της Μητροπόλεώς μας. Παρέστησαν ο Εντιμ. κ. Γεώργιος Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης, ο Εντιμολ. κ. Σπυρίδων Λιονάκης, Άρχων Νομοφύλαξ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, εκπρόσωποι Αρχών και φορέων και πλήθος πιστών.
Στο τέλος του Εσπερινού ο Επίσκοπός μας κ. Ευγένιος προσφώνησε τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και τους Θεοφιλ. Επισκόπους, καλωσορίζοντάς τους στην πόλη μας και εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες της Εκκλησίας των Ρεθυμνίων για την τιμητική παρουσία τους στον εορτασμό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, ενώ τους προσέφερε, ως ελάχιστο αντίδωρο της αγάπης τους, τον αναμνηστικό Σταυρό της Μητροπόλεως για την επέτειο των 190 ετών από το μαρτύριο των Αγίων.
Το πρωΐ της Τρίτης 28ης Οκτωβρίου 2014, ανήμερα της Εορτής, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία,  κατά την οποία συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος και οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμων και Επιδαύρου κ.κ. Καλλίνικος. Με την ευλογία του Επισκόπου μας, τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο, στην οποία παρέστησαν οι τοπικές πολιτικές, στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές. Την Ελληνική Κυβέρνηση εξεπροσώπησε ο Εντιμ. κ. Γρηγόριος Ροκαδάκης, Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Κρήτης.
Το εσπέρας της Τρίτης πραγματοποιήθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμονος, και η Λιτάνευση των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, στην οποία, εκτός από τον Επίσκοπό μας και τους Θεοφιλ. Επισκόπους Θεουπόλεως και Επιδαύρου, συμμετείχαν και οι Σεβ. Μητροπολίτες Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Πανοσιολ. Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη. Τον Σεβ. Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίο εξεπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσιολ. Αρχιμ. Αθανάσιος Καραχάλιος. Στην Λιτάνευση παρέστησαν οι Αρχές του τόπου μας, τιμητικό Άγημα του 547 Α.Τ. Πεζικού, η Μπάντα του Δήμου Ρεθύμνης, οι Εθελόντριες και οι Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Λύκειο των Ελληνίδων, οι Πρόσκοποι, ο Όμιλος Βρακοφόρων και εκπρόσωποι των Παραδοσιακών Συλλόγων του Ρεθύμνου.
Μετά την επιστροφή της λιτανευτικής πομπής στον Ιερό Ναό των Αγίων, ο Επίσκοπός μας ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν, και ιδιαίτερα τους Ιεράρχες, που με την παρουσία τους λάμπρυναν την Πανήγυρη, και τους Άρχοντες του τόπου, οι οποίοι αγαπούν την Εκκλησία και συμπαρίστανται στο έργο της.
Φωτογραφίες: Γεώργιος Τζατζάνης