Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Για 12η συνεχόμενη χρονιά´λειτουργεί το Φροντιστήριο Στελεχών της Μητροπόλεως Κερκύρας.

Την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκε με αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος η επίσημη έναρξη των εργασιών και συναντήσεων τουΦροντιστηρίου Στελεχών και κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο λειτουργεί για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά, ενώ πραγματοποιήθηκε το πρώτο φροντιστηριακό μάθημα με Θέμα: «Σύγχρονες κατηχητικές προκλήσεις» με ομιλητή τον Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο Θεμιστοκλή Μουρτζανό, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τα διοριστήρια των κατηχητών των ενοριών.

Σε σύντομη προσφώνησή του ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος περιέγραψε την αγωνία του για την σύγχυση στην οποία βρίσκεται ο κόσμος μας, όπως επίσης και για το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη επανευαγγελισμού της κοινωνίας μας, προκειμένου οι άνθρωποι να μπορέσουν να βρούνε πνευματικό προσανατολισμό. Η εποχή μας απαιτεί κινητοποίηση όλων των πνευματικών δυνάμεων και προσφορά των χαρισμάτων τόσο των ιερέων όσο και των λαϊκών κατηχητών, ενώ η συμμετοχή στο Φροντιστήριο, όπως επίσης και η προσπάθεια αρκετών κληρικών να οργανώσουν κατηχητικές συναντήσεις στις ενορίες τους, αποτελεί μήνυμα ελπίδας στους καιρούς μας. Δεν είναι αρκετός όμως μόνο ο ζήλος, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος. Χρειάζεται η κατάρτιση, ώστε όσοι διακονούν την Εκκλησία και ιδιαιτέρως τον ευαίσθητο χώρο της νεότητος να μπορούν να διαλεχθούν με σύγχρονη γλώσσα και να παραθέσουν τα μηνύματα της πίστης με τρόπο που να αγγίζει τα παιδιά και τους νέους.

Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε το νέο κατηχητικό βοήθημα της τοπικής Εκκλησίας, το οποίο επιγράφεται «Παιδεία Κυρίου: προετοιμασία για ζωή με νόημα». Το βοήθημα συνέταξε η ομάδα κατηχητών του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων πόλεως και μπορεί κανείς να το δει αναρτημένο και στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως www.imcorfu.gr. Τον Σεβασμιώτατο προσφώνησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός και ο υπεύθυνος του Φροντιστηρίου Στελεχών Αρχιμ. Χρυσόστομος Κουτσούρης.