Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ιερός Ναός Τιμίου Ιωάννη Προδρόμου - Κατακόμβη Θεσσαλονίκης.

Κάποτε οι χριστιανοί σε αυτήν την πόλη δεν είχαν την άνεση να εκδηλώνουν τα "πιστεύω" τους, δημοσίως. Η δύναμη της πίστης, όμως, που για ακόμη μία φορά βλέπουμε ότι μπορεί να κάνει πολλά, τους οδήγησε στην υπόγεια Θεσσαλονίκη. Την υπόγεια Θεσσαλονίκη, η οποία συνδέθηκε με μύθους και υπερβολές αλλά παρόλα αυτά έχει δώσει τα σημάδια της ύπαρξης της και του μεγέθους της, σε αρκετές τυχαίες -μη αρχαιολογικές- ανασκαφές. Ένα σημείο αναφοράς του υπόγειου δικτύου στοών και κατακομβών της συμπρωτεύουσας είναι οι κατακόμβες του Άγιου Ιωάννη του Προδρόμου. Στις αρχές του πεζόδρομου της Ικτίνου, μία μίκρη έκταση γης, βρίσκεται γύρω στα 5 μέτρα, κάτω από τα πόδια των περαστικών. Πρόκειται για ένα, όχι ιδιαίτερα παλιό μοναστήρι.
δείτε και μάθετε κι Αυτό