Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Θαυμακού Ιάκωβος: "Η αλήθεια της Εκκλησίας πάντα θα ενοχλεί, γι' αυτό και πάντα θα τη σταυρώνουν".

Του Σπύρου Παπαγεωργίου
Μέσα σε κλίμα κατάνυξης η περιοχή του Ταύρου εόρτασε και λιτάνευσε τον Πολιούχο και προστάτη της, Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, επί τη εορτή της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής Του.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού Ιάκωβος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο. Ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην ασκητική μορφή του Προφήτου Προδρόμου, "ο οποίος με την στάση, τη διδασκαλία και την εμφάνισή του, έδειχνε στους ανθρώπους πως είναι δοσμένος ολοκληρωτικά στο φως του Θεού. Και τους παρακινούσε να αλλάξουν νοοτροπία και στάση ζωής με απώτερο σκοπό να δεχθούν το Μεσσία Χριστό. Όλη η ζωή τους να είναι μια μετακίνηση από τα πρόσκαιρα προς τα ουράνια. Και λέγοντας αλλαγή νοοτροπίας δεν περιφρονούσε τα αγαθά της ζωής, αλλά η ζωή μας να έχει προδρομική έκφραση, χωρίς να εγκλωβιζόμαστε στα πρόσκαιρα και τα γήινα."


Σε άλλο σημείο ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι "ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος αποτελεί σύμβολο πνευματικής μετατόπισης καθώς καθοδηγεί τον άνθρωπο να έχει σκοπό τη μετάνοια, δηλαδή την αλλαγή νοοτροπίας και τον καθημερινό αγώνα για να μην ζούμε μονομερώς βιολογικά αλλά ως πνεύμα και ύλη. Δυστυχώς όλα όσα αγαθά και αν αποκτήσουμε, γνώσεις, περιουσία, αξιώματα, για όλους καιροφυλακτεί ο θάνατος και η φθορά. Να ζούμε την πραγματικότητα, να είμαστε ενεργοί στα πράγματα της ζωής, χωρίς να εγκλωβιζόμαστε, να απογοητευόμαστε και να μελαγχολούμε για την προσωρινότητά τους."

Έκλεισε λέγοντας πως "αυτοί που ακολουθούν τον δρόμο αυτό που κηρύττει ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, πάντα θα θυσιάζονται. Η αλήθεια της Εκκλησίας πάντα θα ενοχλεί, γι αυτό και πάντα θα τη σταυρώνουν και θα τη μαχαιρώνουν. Αυτή είναι η μοίρα της Εκκλησίας που πάντα κατηγορείται και σφαγιάζεται αδίκως. Όμως τη νίκη την έχει ο Χριστός, γι αυτό κι εμείς μέσα από την προσωπική μας σταυρική πορεία να ζήσουμε το φως και τη χαρά της Αναστάσεως."

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Νέας Σμύρνης, με τη συμμετοχή πολλών πιστών και, ιδιαιτέρως, νέων παιδιών.