Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Προσευχηθείτε να φανερώσει ο Άγιος τους δύο απαχθέντες Αρχιερείς της Συρίας.

Στη πόλη της Λαμίας πανηγύρισε την Τετάρτη 27 Αυγούστου το ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου, της ενορίας των Αγίων Θεοδώρων. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε εις τον Άγιο Φανούριο ευχηθείς ο Άγιος σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται  να φανερώσει την ελπίδα, την δύναμη του Θεού και τον δρόμο που οδηγεί στη σωτηρία. Τέλος παρεκάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν θερμά ώστε να φανερώσει ο Θεός δια του Αγίου Φανουρίου τους δύο απαχθέντες Αρχιερείς της Συρίας.
Στα πλαίσια της εορτής τηρήθηκε με ευλάβεια και εφέτος, από τους πιστούς της Λαμίας αλλά και των γύρω χωριών, το έθιμο της Φανουρόπιτας, τις οποίες ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας.