Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ο Μητροπολίτης Φωκίδος στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Φανουρίου Τρικόρφου (Φωτογραφικό υλικό).



Με λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Τρικόρφου Φωκίδος.
 
Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.
 
Πριν από την έναρξη του πανηγυρικού Εσπερινού έγινε επίσημη υποδοχή του Μητροπολίτη, για την πρώτη επίσκεψή του στην Ιερά Μονή. Τον προσφώνησε και τον καλωσόρισε η Γερόντισσα Μόνικα και του πρόσφερε μια βακτηρία εκ μέρους της αδελφότητος. Αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος και ευχαρίστησε την Γερόντισσα και την αδελφότητα της Μονής για την όλη αγάπη και σεβασμό προς το πρόσωπό του.
 
Πλήθος κόσμου προσήλθαν από τις γύρω περιοχές, αλλά και από μακρινές περιοχές (Αθήνα, Πάτρα, Αίγιο, Πύργο, Αγρίνιο, Σπάρτη) για να τιμήσουν τον Άγιο Φανούριο. Κάτι που τόνισε στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:
 
«Ήρθαμε σήμερα όλοι εδώ από κοντινές και μακρινές περιοχές, όχι από έθιμο και απλά για να φέρουμε μια φανουρόπιττα, αλλά σήμερα ήρθαμε εδώ για να τιμήσουμε τον Άγιο Φανούριο, ο οποίος εύχομαι να φανερώσει σε όλους μας το θέλημα του Θεού».
 
Επίσης αρκετοί ήταν οι ιερείς της Ι. Μητροπόλεως Φωκίδος και άλλων Ι. Μητροπόλεων, που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο Φανούριο.
 
Μετά το τέλος του πανηγυρικού Εσπερινού προσφέρθηκε το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα προς όλους τους πιστούς.