Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο Θεός επιτρέπει τις δοκιμασίες...» - Με λαμπρότητα η μνήμη του Τιμίου Προδρόμου στο Μοναστήρι της Ανατολής Αγιάς.



Παρασκευή, 29 Αυγούστου, 2014


 Η εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου τιμήθηκε ιεροπρεπώς στην  Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, όπου την παραμονή της εορτής χοροστάτησε, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Στην Ιερά Πανήγυρη συμμετείχαν Κληρικοί της επαρχίας Αγιάς και πλήθος ευλαβών προσκυνητών. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου.


Στο τέλος του Εσπερινού, ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε όλους για την πολυπληθή παρουσία, «που αποδεικνύει την αγάπη, τη στήριξη και τη στοργή προς το Μοναστήρι μας και στην Αδελφότητα. Η παρουσία του Τιμίου Προδρόμου είναι εμφανής, γιατί ευλογεί την Γερόντισσα και τις Αδελφές να εκπληρώνουν την αποστολή τους, να μαρτυρούν Χριστό στους πιστούς και να βιώνουν τον Προδρομικό τρόπο ζωής. Θέλω να διαβεβαιώσω τη Γερόντισσα και τις αδελφές ότι έχουν την απόλυτη εμπιστοσύνη του Επισκόπου, αλλά και του Κλήρου και του λαού της Μητροπόλεώς μας και όχι μόνο, γιατί πολλές φορές στη ζωή μας ο Θεός θέλει σφραγίδα εγκυρότητος και γνησιότητος και σφραγίζει τη ζωή μας, όταν την μετράει στους πειρασμούς και στις δοκιμασίες. Πολλές φορές επιτρέπει ο Θεός τις δοκιμασίες, γιατί ξέρει ότι έτσι θα μετρήσουμε την πίστη μας, την υπομονή μας και την εμπιστοσύνη μας στο θέλημά Του. Έτσι διαβαίνουμε όλοι μας αυτόν τον καιρό, ο λαός μας με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο καθένας μας στην οικογένειά και στα έργα του. Κάθε φορά που ο πειρασμός προσεγγίζει τη ζωή μας και ο πόνος μας ακουμπάει να τον δεχόμαστε ως επίσκεψη Θεού».