Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Επιστολή της Ιεράς Συνόδου για το ρωσικό εμπάργκο.

Συνήλθε σήμερα Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Αύγουστο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Ο Μακαριώτατος, κατά την έναρξη της σημερινής Συνεδρίας, ανεφέρθη στην εκδημία του Μητροπολίτου Γρεβενών κυρού Σεργίου, ο οποίος επί τεσσαρακονταετίαν εποίμανε θεοφιλώς και θεαρέστως αυτήν την Ιερά Μητρόπολη της Μακεδονίας μας.


Στην συνέχεια καλοσώρισε τον, κατά τα πρεσβεία Αρχιερωσύνης, κληθέντα, εις αντικατάστασιν του εκδημήσαντος Μητροπολίτου, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεο.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να αποστείλει Επιστολή προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, με την οποία θα ζητείται η παρέμβαση του ιδίου προς την Κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση προς διευκόλυνση των Ελλήνων παραγωγών, που πλήττονται από την επιβολή του ρωσικού «εμπάργκο» προς τα Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Επίσης, κατά την σημερινή Συνεδρία συζητήθηκε εκτενώς το θέμα του «αντιρατσιστικού» Νομοσχεδίου, το οποίο κατατέθηκε προς ψήφιση στην Βουλή.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί και στην αυριανή Συνεδρία της Διαρκούς Ιερά Συνόδου, όπου και θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της Εκκλησίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, τέλος, έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.