Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Κίνδυνος να ανασταλεί η λειτουργία του Συσσιτίου του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου από 1 Νοεμβρίου 2014.

Ενσωματωμένη εικόνα 1


Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
 Ορατός ειναι ο κίνδυνος να αναστείλει την λειτουργία του το συσσίτιο του Ιερού Ναού Ευγγελιστρίας στο Ναύπλιο σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο εφημέριος του Ιερου Ναού π. Ελευθέριος με αποδέκτες τον Περιφερειάρχη Πελοποννησου Π.Τατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τ.Χειβιδόπουλο, τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δ.Κωστούρο, τον Υπουργό ΠΕΚΑΣ Γ.Μανιάτη, τον Υφυπουργο Πολιτισμου και Αθλητισμού Γ.Ανδριανό, τον Βουλευτή Αργολίδας Δ.Κοδέλα και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο.

Οι λόγοι όπως εξηγεί ο εφημέριος π.Ελευθέριος Μίχος στην επιστολή του, ειναι η ανάγκη ανέγερσης κατάλληλου κτιρίου που θα στεγάσει την δράση του συσσιτίου και της ιματιοθήκης καθώς οι υπάρχουσες υποδομές δεν επαρκούν για τις λειτουργία τους. 
Μέχρι σήμερα το συσσίτιο του ιερού ναού στεγάζετε σε κοντέινερ ακατάλληλα λόγο και των υψηλών θερμοκρασιών για την φύλαξη τροφίμων. Αρκεί να αναφερθεί πως καθημερινά πετάγονται στα σκουπίδια μεγάλες ποσότητες τροφίμων λόγω αλλοίωσης τους. 


Ενσωματωμένη εικόνα 2Ενσωματωμένη εικόνα 5Ενσωματωμένη εικόνα 3Ενσωματωμένη εικόνα 4
Στην επιστολή-έκκληση του ο π.Ελευθέριος αναφέρει αναλυτικά:



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ                                             
     ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
  « Ε Υ Α Γ Γ Ε Λ Ι Σ Τ Ρ Ι Α Σ»
                 ΝΑΥΠΛΙΟΥ         
    
Εν Ναυπλίω :  28/08/2014
Αριθ.  Πρωτ.  : 31


                  


                                                                                                                                                                                                                                  


 



 


                                                          Προς: 1)Περειφερειάρχη Πελοποννήσου
                                                                          κ.Πέτρο Τατούλη
                                                                                                                    Τρίπολη
                                                                     2)  Αντιπεριφεριαρχή  Αργολίδας
                                                                          κ. Α. Χειβιδόπουλο
                                                                                                                      Ναύπλιο
                                                                    3) Δήμαρχο Ναυπλιέων
                                                                         κ. Δ. Κωστούρο
                                                                                                                   Ναύπλιο
                                                                   4) Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας &  
                                                                         Κλιματικής Αλλαγής   
                                                                        κ. Ι. Μανιάτη
                                                                                                                       Αθήνα
                                                                   5) Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
                                                                     κ. Ι .Ανδριανό
                                                                                                                      Αθήνα
                                                                   6) Βουλευτή Αργολίδας
                                                                     κ. Δ. Κοδέλα
                                                                                                                        Άργος
          
                                                         Κοιν:   Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος
                                                                      κ.κ. Νεκτάριο
                                                                                                                           Ναύπλιο




ΘΕΜΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ¨ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ¨ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.



Αξιότιμοι Κύριοι,
      Η  παρούσα επιστολή σκοπό έχει την ενημέρωσή σας αναφορικά με τα προβλήματα λειτουργίας του Συσσιτίου και της «Ιματιοθήκης της αγάπης» του Ιερού Ναού  «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου. Σήμερα σιτίζουμε καθημερινώς περισσότερους από  εκατόν  πενήντα (150) άπορους και άστεγους συνανθρώπους μας από την πόλη του Ναυπλίου, ενώ με την «Ιματιοθήκη της Αγάπης», εξυπηρετούμε πάνω από πεντακόσια (500) άτομα κάθε μήνα, με την βοήθεια των εκατόν εξήντα (160) εθελοντών. 
 Να σημειωθεί πως είναι το μοναδικό συσσίτιο που λειτουργεί στο Ναύπλιο.
 Δυστυχώς, η υποδομή που υπάρχει σήμερα, δεν καλύπτει σχεδόν καθόλου τις ανάγκες των ανωτέρω έργων ,και δεν μας επιτρέπει να ολοκληρώσουμε το κοινωφελές έργο σε όλη την έκτασή του. Το συσσίτιο λειτουργεί μέσα σε τροχόσπιτα με αποτέλεσμα αφενός το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες να είναι απαγορευτικές με κίνδυνο αλλοίωσης των τροφίμων, το χειμώνα να υπάρχει υψηλή υγρασία, αφετέρου  οι χώροι να είναι πολύ μικροί για να  ετοιμασθούν 150 μερίδες φαγητού μέχρι τις 12 το μεσημέρι που πρέπει να γίνει η διανομή και γενικά οι συνθήκες εργασίας είναι τριτοκοσμικές, δεδομένου ότι υπάρχει έλλειψη χώρου για τους εθελοντές για την προετοιμασία του φαγητού. Επίσης η Ιματιοθήκη λειτουργεί σε τρεις διαφορετικούς χώρους (Τροχόσπιτα και αποθήκες), μη μπορώντας να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι, αλλά και βάζοντας σε ταλαιπωρία τις εθελόντριες να μεταφέρουν τα ρούχα από το ένα σημείο στο άλλο, ανάλογα με το είδος κάθε ρούχου.
   Η λύση στο πρόβλημα είναι να υπάρξει ένα ενιαίο καινούργιο κτίριο, στην θέση όπου λειτουργεί σήμερα το συσσίτιο ,σε ιδιοκτησία του Ιερού Ναού, όπου θα υπάρχουν χώρος για τα μαγειρεία συσσιτίου, χώρος για τα ρούχα, αλλά και χώρος όπου θα δίνεται η δυνατότητα να τρώνε (σιτίζονται) σε ειδική  αίθουσα.
       Για του λόγους αυτούς ,στις 4 Σεπτεμβρίου 2013,ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων, χρηματοδότησε μελέτη για ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του Ε.Σ.Π.Α., για την δημιουργία ενός καινούργιου κτιρίου, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο. Σήμερα έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια ανεγέρσεως κτιρίου μελέτη του έργου από την υπηρεσία Δόμησης του Δήμου και έχει υποβληθεί από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ναυπλιέων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει ελεγχθεί από την αρμόδια διαχειριστική αρχή και έχει εγκριθεί χωρίς παρατηρήσεις.       
 Το προαναφερθέν έργο αποτελεί έργο πνοής για την τοπική κοινωνία .
   Είχαμε την διαβεβαίωση από την Περιφέρεια ότι το έργο θα είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μέχρι τον μήνα Μάρτιο του 2014,αλλά δυστυχώς, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μου προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη, στον Αντιπεριφερειάρχη  Αργολίδας κ Α. Χειβιδόπουλο και στον Δήμαρχο Ναυπλίου κ. Δ.Κωστούρο, μέχρι σήμερα δεν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ του 2007-2013 και δεν έχει δημοπρατηθεί. Είναι βέβαιο ότι πράγματι θέλουν να πραγματοποιηθεί το έργο και έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται.
     Οι πληροφορίες που έχω σήμερα από την Περιφέρεια είναι ότι όλα θα κριθούν στις 12 Σεπτεμβρίου από το Υπουργείο Ανάπτυξης όπου θα συζητηθούν ποια έργα Πρόνοιας θα ενταχθούν στο τρέχον ΕΣΠΑ 2007 – 2013.
    Επίσης ο κ. Χειβιδόποπυλος με έχει διαβεβαιώσει πως εάν δεν ενταχθεί στον τρέχον ΕΣΠΑ ,θα ενταχθεί τον μήνα Οκτώβριο του 2014 στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020,αλλά αυτό εάν συμβεί θα χρειασθεί πάρα πολύς χρόνος, ενώ με την ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007-2013 θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα, αφού θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το έργο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015,δεδομένου ότι ο χρόνος μας πιέζει γιατί λειτουργούμε μέσα σε τροχόσπιτα σε αντίξοες συνθήκες
  Οι εθελοντές και οι κάτοικοι με ρωτούν καθημερινά για την πορεία του έργου, εκφράζοντας την απογοήτευση τους, την θλίψη και την δυσφορία τους για   την μη ομαλή πορεία του έργου ανεγέρσεως κτιρίου του Συσσιτίου και της Ιματιοθήκης.  
     Σας καλώ και σας παρακαλώ θερμά, να επιληφθείτε  του θέματος προσωπικώς με ζέση και ευαισθησία. Σας παρακαλώ να  ενεργήσετε άμεσα προς το υπουργείο Ανάπτυξης ή οπουδήποτε αλλού χρειασθεί, ώστε να επιτευχθεί η  ένταξη του έργου ανεγέρσεως κτιρίου του Συσσιτίου και της Ιματιοθήκης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η κοινωνία του Ναυπλίου περιμένει την ανταπόκρισή σας και την ουσιαστική συμμετοχή σας για την  ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ  με Πράξεις μεστές και στοχευμένες ενέργειες οι οποίες θα εφαρμοσθούν άμεσα, έτσι ώστε να υπάρξουν  Αποτελέσματα θετικά.
        Δυστυχώς, δηλώνω με λύπη μου, πως σε διαφορετική περίπτωση που δεν θα ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ ,έστω τον μήνα Οκτώβριο του 2014,θα  ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ η λειτουργία του συσσιτίου και της Ιματιοθήκης από 1η Νοεμβρίου 2014 μέχρι να ενταχθεί και δημοπρατηθεί το έργο.
     Την τελική ευθύνη λειτουργίας του Συσσιτίου την έχω εγώ προσωπικά ως Εφημέριος,με ότι αυτό συνεπάγεται. Το ότι γίνομαι καθημερινά ζητιάνος είναι το λιγότερο, δεδομένου ότι μόνο η κατανάλωση  ηλεκτρικού ρεύματος είναι μεγάλη, πέρα από την αγορά τροφίμων για 150 άτομα καθημερινά. Απαιτούνται χρήματα για να λειτουργήσει το συσσίτιο και όχι μόνο ευχές. Το σημαντικότερο είναι ότι πολλές φορές μας έχουν αλλοιωθεί τρόφιμα από την ζέστη ή την υγρασία. Ευτυχώς που προσέχουμε και ελέγχουμε τα τρόφιμα πριν μαγειρευτούν, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν δηλητηριαστεί πολλές φορές οι άνθρωποι. Φαντασθείτε να μην προσέξουμε κάποια φορά ότι κάποια τρόφιμα έχουν αλλοιωθεί από τις καιρικές συνθήκες, και δοθούν στους απόρους, το τι θα συμβεί. ΚΑΝΕΝΑΣ τότε δεν θα με στηρίξει, αλλά θα ξεχάσουν την προσφορά των έξι ετών και θα με λοιδορήσουν λέγοντας ότι ταΐζουμε με ληγμένα τρόφιμα τους απόρους.
Θέλω να πιστεύω,πως είναι αντιληπτό από όλους σας,ότι δεν υποχρεούμαι  υπό αυτές τις συνθήκες να συνεχίσω την λειτουργία του Σισσιτίου.Γι’ αυτό λοιπόν, εάν ανασταλεί η λειτουργία του Συσσιτίου και της Ιματιοθήκης από 1η Νοεμβρίου 2014,θα μπορεί όποιος φορέας θέλει, Περιφέρεια ή Δήμος, να του παραχωρηθεί η χρήση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων για να λειτουργήσει ,με αποκλειστική του ευθύνη,το Συσσίτιο.
Ευελπιστώντας στην κατανόησή σας, αναμένω αποτελέσματα των ενεργειών σας.

                                                                      


                                                                         Με Εκτίμηση

                                                                        Ο Εφημέριος  



                                                                 π.Ελευθέριος Μίχος


 Ενσωματωμένη εικόνα 8Ενσωματωμένη εικόνα 11Ενσωματωμένη εικόνα 9Ενσωματωμένη εικόνα 7Ενσωματωμένη εικόνα 12Ενσωματωμένη εικόνα 6Ενσωματωμένη εικόνα 10Ενσωματωμένη εικόνα 14Ενσωματωμένη εικόνα 13

 PHOTO REPORTAZ STUDIO B&G