Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Ο Καρπάθου Αμβρόσιος, στον Αγίου Παντελεήμονα Όθους.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Καρπάθου και Κάσου, υπερτίμου και εξάρχου Κυκλάδων Νήσων κ.κ. Αμβροσίου, πραγματοποιήθηκε και φέτος, το τριήμερο παγκαρπαθιακό πανηγύρι, του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος στην πανέμορφη πευκόφυτη περιοχή «Στές» του Όθους Καρπάθου. Την παραμονή 26 Ιουλίου 2014, το απόγευμα, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Αμβροσίου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο, πλαισιούμενος από τον εφημέριο της όμορης ενορίας των Πυλών Αρχιμ. π. Καλλινίκου, τον εφημέριο Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου πρεσβ. π. Μιχαήλ, τον Ιεροδιάκονο π. Αμβρόσιο, και τον εφημέριο της ενορίας του Όθους Αρχιμ. π. Μιλτιάδη Ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα όπου παρακάθισαν περίπου 1500 άτομα.

Το πρωϊ της εορτής τελέστηκε ο Ορθρος, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Αρτοκλασία, χοροστατούντος, ιερουργούντος και προεξάρχοντος αντίστοιχα και πάλι του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Αμβροσίου. Το μεσημέρι έγινε το τραπέζι του Αγίου στο Κοινοτικό Μέγαρο Όθους, και το βράδυ ο καθιερωμένος χορός με μεγάλη επιτυχία.

Την δεύτερη μέρα, το βράδυ μετά τον εσπερινό, έγινε τραπέζι στο Μέγαρο των Στών μόνο για τους Οθείτες, η Ύψωση της Ιεράς Εικόνος, και φυσικά ο καρπάθικος χορός στο προαύλιο της Εκκλησίας. Επίσης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ αναπαύσεως όλων των προκεκοιμημένων Προέδρων, Συμβούλων και Μελών, του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Οθειτών Νοτίου Ροδεσίας «Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ», ο οποίος ευεργέτησε ποικιλοτρόπως την ενορία Όθους, και συνέδραμε οικονομικά για την πραγματοποίηση, τεράστιων έργων στην κωμόπολη του Όθους. Και του χρόνου.