Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγίας Παρασκευής Ξηροκρήνης Θεσσαλονίκης.


Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ξηροκρήνης. Ο Σεβασμιώτατος φωτίζοντας το πρόσωπο της Αγίας Παρασκευής μεταξύ των άλλων είπε και τα εξής: « Η Αγία Παρασκευή είχε καλούς κι ευσεβείς γονείς. Αυτό το γεγονός στέλνει ένα μήνυμα στη σύγχρονη οικογένεια, υπενθυμίζει ένα ιερό χρέος: οι γονείς οφείλουν, ιδιαιτέρως σήμερα, να μεταδώσουν στα παιδιά τους την πίστη στο Χριστό. Η Αγία Παρασκευή, η νύμφη του Χριστού, μένει ακλόνητη μπροστά στις απειλές των βασανιστηρίων χάρη στη δυνατή της πίστη. Αυτή η πίστη η δυνατή και αληθινή την αξιώνει να δώσει τη μαρτυρία του Θεού επί της γης και να αξιωθεί και της Βασιλείας των Ουρανών».

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την ομιλία του με την προτροπή: « Ας αγγίξουμε το κράσπεδο των ιματίων του Χριστού και ας ασπαστούμε με ευλάβεια το πρόσωπο της Αγίας Παρασκευής. Και μη φοβάστε η κρίση θα ξεπεραστεί και η Ανάσταση θα έρθει αν κρατήσουμε την πίστη, την ενότητα, την προσευχή, την αγάπη και αν πορευτούμε με διάθεση μετανοίας».

Στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής παρευρίσκονταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

Εκ του Γραφείου Τύπου.