Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Καστορίας Σεραφείμ :"Η Αγία Παρασκευή, εκφραστής της ορθοδόξου παραδόσεως" (ΦΩΤΟ).



Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού στους εορτάζοντες και πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς και Μονές της Μητροπολιτικής Περιφέρειας της Καστοριάς σήμερα, Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ Σεραφείμ, χοροστάτησε και μίλησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού, με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών της Μητροπόλεώς μας και την παρουσία εκατοντάδων πιστών που τίμησαν την πολιούχο του Άργους Ορεστικού. Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Αγία και μίλησε με θέμα «η Αγία Παρασκευή, εκφραστής της ορθοδόξου παραδόσεως».


Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, μετέβη στην Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής Βασιλειάδος, όπου τέλεσε και εκεί την Ακολουθία του Εσπερινού, στο τέλος του οποίου έγινε και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας , στους χώρους του Μοναστηριού.
Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε τα χαρακτηριστικά του βίου μίλησε της Αγίας Παρασκευής και μίλησε με θέμα «η Αγία Παρασκευή, τύπος αληθινής προσευχής».
Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με την παράδοση η Αγία Παρασκευή πέρασε από την περιοχή της Καστοριάς πηγαίνοντας προς την Ρώμη, γι’αυτό και τιμάται ιδιαίτερα σε τόσες Εκκλησίες και σε τόσα χωριά της Επαρχίας μας.