Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Φωτογραφίες από τον λαμπρό εορτασμό και την χειροθεσία εις Αρχιμανδρίτη στην Αγία Παρασκευή Περιστερίου

Tου Σπύρου Παπαγεωργίου:
Με την δέουσα ιεροπρέπεια πανηγυρίστηκε η εορτή της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου στο φερώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγ. Παρασκευής Περιστερίου.
Την παραμονή τελέστηκε ο Πανηγυρικός πολυιερατικός Εσπερινός . το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Κάνδρος ο οποίος στο κήρυγμα του ανέφερε πως "οι Άγιοι φέρουν μέσα τους κάτι το ξεχωριστό. Και αυτό είναι η μεγάλη τους αγάπη για τον Χριστό, που τους οδηγεί μέχρι να δώσουν τη ζωή τους γι' Αυτόν. Έτσι και η Αγία Παρθενομάρτυς Παρασκευή, έζησε και μαρτύρησε για τον Χριστό. Ας ευχηθούμε η ζωή και το μαρτύριό Της να αποτελέσει για εμάς πρότυπο και να μας αξιώσει να ομολογούμε "εν παντί καιρώ και πάση ώρα" τον Κύριο Ιησού Χριστό, ως μόνο Σωτήρα του κόσμου".

Την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Περιστερίου Χρυσοστόμου, συμπαραστούμενος από ιερείς από διαφόρων ενοριών.

Το κήρυγμα της ημέρας ανέλαβε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Περιστερίου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Καραμολέγκος ο οποίος αναφέρθηκε στις αρετές της Αγίας Παρασκευής. "Η Αγία Παρασκευή διακρινόταν από σύνεση, από αγάπη για τον πλησίον και από πίστη στον Αληθινό Τριαδικό Θεό. Με την αγία Της βιωτή γίνεται τροφός και αρωγός του Αγίου Πνεύματος."

Πρόσθεσε επίσης "η Αγία Παρασκευή γεννήθηκε στη Βαβυλώνα. Εμείς όμως, μη γνωρίζοντας πολλά για τους βίους των Αγίων και συνεπώς αγνοώντας το τρανό παράδειγμα της βιωτής τους, ζούμε στη δική μας Βαβυλώνα, των απολάυσεων και των ηδονών, με αποτέλεσμα να ζούμε τις σύγχρονες μορφές ασθένειας, το άγχος, την μελαχγολία, την κατάθλιψη και την αυτοκτονία. Γιατί δεν μάθαμε να έχουμε οδοδείκτες στη ζωή μας τους βίους των Αγίων αλλά και τον ίδιο τον Ζωοδότη Χριστό. Ας ευχηθούμε η Αγία Μεγαλομάρτυς να πρεσβεύει όχι μόνο για την υγεία των σωματικών οφθαλμών, αλλά και για των οφθαλμών της ψυχής μας". Τέλος ευχαρίστησε εκ βαθέων τον Ποιμένάρχη της Μητροπόλεως Περιστερίου για την τόσο σημαντική προσφορά και αγάπη του, "που πλουτίζει την επαρχία μας με την παρουσία του. Παρακαλούμε την Αγία να τον έχει μέσα σε γρανιτένια υγεία και να του χαρίζει έτη πολλά και να ποιμαντορεύει, προς οφέλειαν του χριστεπωνύμου πληρώματος και του ευαγούς κλήρου."

Προ της απόλυσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη, τον εφημέριο του Ναού, π. Ισίδωρο Στεφανάτο, λέγοντας πως "τα οφφίκια δεν είναι μόνο αξιώματα αλλά και περισσότερη ευθύνη και διακονία. Και ο πατήρ Ισίδωρος το αξίζει". Το αντίδωρο μοίρασε ο π. Ισίδωρος δεχόμενος τις ευχές από το εκκλησίασμα.