Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Εορτή των Αγίων Αποστόλων στο χωριό Πίτσι Φθιώτιδος.


Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στο χωριό Πίτσι της δυτικής Φθιώτιδος χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Δευτέρα 30 Ιουνίου.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφερθείς εις τους Αγίου Αποστόλους ετόνισε την αξία της θυσίας, η οποία είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της χριστιανικής ζωής και εκάλεσε τους πιστούς να μη δειλιάζουν, να φέρουν επαξίως το όνομα του χριστιανού και να δίδουν την ομολογία της πίστεως χωρίς ακρότητες και φανατισμούς αλλά με πειθαρχία στην Εκκλησία.

Στο τέλος του εορτασμού ο Ποιμενάρχης μας απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Γεώργιο Δερνίκα για την προσφορά του στην Εκκλησία. Ο π. Γεώργιος αν και έχει συνταξιοδοτηθεί, σε ηλικία 90 ετών καλύπτει τις λατρευτικές ανάγκες της ενορίας Αγίου Αθανασίου στο χωριό Κανάλια.
Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προσφέρθηκε κέρασμα σε καφενείο του χωριού όπου δόθηκε η ευκαιρία στο Σεβασμιώτατο να επικοινωνήσει με τους πιστούς και να συνομιλήσει μαζί τους για διάφορα θέματα.
Στον εορτασμό παρέστησαν μεταξύ άλλων ο  Αρχερατικός Επίτροπος Σπερχειάδος και Γαρδικίου Πρωτοπρ. π. Δημήτριος Κυρίτσης, ο πρόεδρος του χωριού κ. Κωνσταντίνος Μπούρας και πολλοί πιστοί.
Νωρίτερα το πρωί ο Ποιμενάρχης μας πριν μεταβεί στο Πίτσι επισκέφθηκε την πανηγυρίζουσα ενορία του Παλιουρίου, όπου μίλησε στους πιστούς και τους ευχήθηκε για την εορτή.