Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ημερίδα και Μουσικοχορευτική εκδήλωση στην Ύδρα.

«Πολιτιστικός τουρισμός και αειφόρος τουριστική ανάπτυξη», ήταν ο τίτλος της ημερίδας που διοργάνωσε το Κέντρο Ελληνικών Χορών «ΔΩΔΩΝΗ», στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 χρόνων λειτουργίας του, την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών Αιγίνης Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ. κ. Εφραίμ και ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης.

Οι Εισηγητές και τα θέματα που ανέπτυξαν ήταν: ο κ. Χρήστος Πάλλης, Πρόεδρος Ε.Ο.Τ. με θέμα: «Ο εναλλακτικός Τουρισμός στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας», η κα. Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου Προϊσταμένη Γενικών Αρχείων του Κράτους Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας με θέμα: «Ο Πολιτιστικός Τουρισμός και η συμβολή του στο κοινωνικό γίγνεσθαι», ο κ. Γιάννης Κουνουπιώτης Διευθυντής πωλήσεων της Ν. Ε. OLYMPIC CRUISES με θέμα: «Η σημασία της ημερήσιας κρουαζιέρας» και ο κ. Γεώργιος Γκολέμης Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Χορών «ΔΩΔΩΝΗ» με θέμα «Η συμβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην τοπική ανάπτυξη».

Η ημερίδα έκλεισε με τις καλύτερες των εντυπώσεων για την Ύδρα και τον ευρύ ορίζοντα των τουριστικών εξελίξεων που ανοίγονται στην εποχή μας. Η ημερίδα ήταν μια ευκαιρία για την ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού γύρω από έναν σημαντικό άξονα της πολιτιστικής βιομηχανίας, αυτόν του πολιτιστικού τουρισμού που αναμφισβήτητα είναι μοχλός ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας

«Ταξίδι στην Ελλάδα», ήταν ο τίτλος της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης μας που ήταν αφιερωμένη στην παράδοση μας και τις ομορφιές του τόπου μας και ήταν συνέχεια της ημερίδας μας. Πραγματοποιήθηκε κι αυτή στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Ελληνικών Χορών «ΔΩΔΩΝΗ», το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 στις 9.30 το βράδυ στο λιμάνι της Ύδρας. Η εκδήλωση είχε ξεχωριστή επιτυχία και παρουσιάστηκε εμπρός από ένα ενθουσιώδες κοινό εκατοντάδων Υδραίων και επισκεπτών του νησιού. Την ευθύνη του προγράμματος και η παρουσίαση της έγινε από τον χοροδιδάσκαλο κ. Γεώργιο Γκολέμη.

Και οι δύο εκδηλώσεις του Κέντρου Ελληνικών Χορών «ΔΩΔΩΝΗ», εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Ύδρας «Μιαούλεια 2014».

Τις εκδηλώσεις μας στην Ύδρα τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης ο Αιδεσιμοτογιώτατος Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλαχόπουλος, οι Ευλαβέστατοι Διάκονοι π. Πολυχρόνης Γασπαρινάτος και π. Νεκτάριος Δαρδανός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Παναγιώτης Μαρκαντώνης, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. Κων/νος Αναστόπουλος, η Αντιδήμαρχος κα. Λουκία Λούλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αθανάσιος Μερτζάνης, Ευστάθιος Γεώργας και Αναστασία Μαυρομάτη, η Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Υ. κα Ελένη Γιαννίμπα, ο εψηφισμένος Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού κ. Ιωάννης Κόκκιος, η Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών και Εκπροσώπων Ξενοδοχείων και Ξενώνων Ύδρας κ. Μαρία Κλαδάκη - Πιερουτσάκου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού-Επαγγελματικού Συλλόγου κ. Δημήτρης Παύλου, ο Αντιπρόεδρος του Υδραικού Ναυτικού Ομίλου κ. Θεοφάνης Κεφαλονίτης, και μέλη Δ.Σ. Μιχάλης Τζουρντός, Δημήτρης Μπαρτζιώκας, Ιωάννης Μπελεγρής, και Λινάρδος Πιτσιλός, επιχειρηματίες του νησιού και πολλοί άλλοι που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ημερίδα.

Τέλος ο Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Χορών «ΔΩΔΩΝΗ» κ. Γεώργιος Γκολέμης τίμησε όλους τους ομιλητές, τη Ν. Ε. OLYMPIC CRUISES και την Ένωση Ξενοδόχων Ύδρας που ήταν χορηγοί της εκδήλωσης καθώς και τον Υδραικό Ναυτικό Όμιλο για την πολυετή συνεργασία του με τη Δωδώνη προσφέροντας τους την εικόνα της Αγίας Δωδώνης.