Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Η Καστοριά, πατρίδα Αγιορειτών Πατέρων (ΦΩΤΟ).




Κυριακή των Αγιορειτών Πατέρων σήμερα και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορησού, την ιδιαίτερη πατρίδα των Αγίων αυταδέλφων Διονυσίου, του κτίτορος της ομώνυμης Ιεράς Μονής του Αγίου Όρους και Θεοδοσίου του φιλοθεΐτου, Μητροπολίτου Τραπεζούντος. Μετέφερε μάλιστα προς αγιασμό των πιστών και άγια λείψανα Αγιορειτών Αγίων.
Αφού ανεγνώσθη η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τους «μάρτυρες του Ιεχωβά», ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Ιερείς του Ναού και σημείωσε αναφερόμενος στον εορτασμό της ημέρας πως δέκα Αγιορείτες Άγιοι συνδέονται με την Επαρχία μας.
Πέντε έχουν καταγωγή από τον τόπο μας, όπως οι δύο αυτάδελφοι της Κορησού, ο Άγιος Ιάκωβος ο εκ Καστορίας, ο Άγιος Νικόδημος της Τισμάνα, όπου ο πατέρας του ήταν Καστοριανός, ο Άγιος Οσιομάρτυς Νικόδημος ο εν Αλβασάν μαρτυρήσας από το Βιθκούκι, το οποίο ανήκε στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, ο Άγιος Γεράσιμος ο Παλλαδάς ο Βατοπεδινός, ο οποίος εποίμανε επί μια δεκαετία την Καστοριά ως Μητροπολίτης, ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, του οποίου η πρώτη τιμή και ο πρώτος Ναός έγινε στην Καστοριά, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ο φιλοθεΐτης, ο οποίος πέρασε από την πόλη μας και είναι εμφανής η παρουσία του μέχρι και σήμερα και ο Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω, Ηγούμενος της Μονής του Φιλοθέου, ο οποίος κήρυξε, εξομολόγησε και ευλόγησε την πόλη της Καστοριάς.
Απ’αυτή την παρουσία των Αγίων φαίνεται και η σχέση των Καστοριανών μέχρι και σήμερα με το Άγιο Όρος. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ένας αγιορείτης Μοναχός, ο Γέροντας Μωυσής, πριν από 22 ημέρες, εκοιμήθη στο Ιερό Επισκοπείο της Καστοριάς.
Ευχήθηκε δε οι Άγιοι να πρεσβεύουν για όλους μας, ώστε να βγούμε από την κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας αλλά και να μας θεραπεύσει από το φαινόμενο της απιστίας.