Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Νέος φορέας Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός» στη Μητρόπολη Δημητριάδος.

Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2014


Η παρουσίαση του νέου φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με τον τίτλο «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ» θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της περιοχής, τους φορείς και τους πολίτες, το Σάββατο 28/6, στις 8.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας , στα Μελισσιάτικα.
Σε συνέντευξη τύπου (24/6), ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος παρουσίασε τα μέλη του Δ.Σ. του φορέα και τους στόχους του. Όπως τονίστηκε, θα λειτουργήσει με τη μορφή ΝΠΙΔ και θα εδρεύει στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.
Σκοπός της παρέμβασης είναι η γνωριμία των πολιτών της Μαγνησίας με την Ορθόδοξη Ελληνική παράδοση, τον λαϊκό μας πολιτισμό, αλλά και με τις σύγχρονες μορφές Τέχνης και πολιτιστικής έκφρασης. Επιπλέον, η συμβολή στη διάσωση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος (υλικού και άυλου) της Μαγνησίας, μέσω της επιστημονικής έρευνας, με τελικό στόχο την διάχυσή του στην κοινωνία, αλλά και η έρευνα, καταγραφή, συλλογή, προβολή και χρήση  δεδομένων από τον λαϊκό πολιτισμό, την τοπική ιστορία και την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική εξέλιξη της Μαγνησίας.
Ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι η προσπάθεια αυτή κυοφορείται αρκετά χρόνια πριν αλλά γινόταν αναζήτηση των κατάλληλων ανθρώπων. Όπως δήλωσε, «στόχος μας είναι να κάνουμε παρέμβαση στο χώρο του πολιτισμού και να αναδείξουμε ό,τι είναι πολιτιστικά ωφέλιμο στο τόπο μας». Επεσήμανε ότι θα υπάρξει στήριξη σε κάθε καλή προσπάθεια που καταβάλλεται και διευκρίνισε ότι στόχος δεν είναι να καλύψει ο νέος φορέας κανέναν από τους ήδη λειτουργούντες πολιτιστικούς φορείς. «Στοχεύουμε», είπε, «σε εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου κατανεμημένες σε θεματικές ενότητες», και επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή ο φορέας βρίσκεται στην κατάρτιση του προγράμματος για το 2015. Ανακοίνωσε δε την πρωτοβουλία της «Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας» που θα λειτουργήσει στα πλαίσια της «Μαγνήτων Κιβωτός».
Τέλος, παρουσίασε τα μέλη του Δ.Σ. που παρευρέθησαν - ο ίδιος κατέχει την θέση του Προέδρου - τα οποία, στη συνέχεια, χαιρέτισαν την πρωτοβουλία αυτή, τονίζοντας ότι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την επίτευξη των σκοπών και των στόχων της  «Μαγνήτων Κιβωτός».
Η αυριανή εκδήλωση - παρουσίαση  αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία εξ αιτίας της παρουσίας του Ομοτίμου Καθηγητού του Πολυτεχνείου Θεοδόση Π. Τάσιου, ο οποίος, συνηγορώντας στο φιλόδοξο αυτό εγχείρημα, θα αναπτύξει ομιλία με θέμα, «Θρησκεία και Τέχνη».
Η εκδήλωση θα αρχίσει με τον χαιρετισμό του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου. Στους σκοπούς, τους στόχους και στον άμεσο προγραμματισμό της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ» θα αναφερθεί ο Νίκος Τσούκας, και στη συνέχεια ο Οργανωτικός Γραμματέας του φορέα, εκπαιδευτικός και Υπ. Δρ. Πανεπιστημίου Αιγαίου Αλέξανδρος Καπανιάρης θα παρουσιάσει την ψηφιακή ταυτότητα της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ».
Την  εκδήλωση θα συντονίσει ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Ορθόδοξη Μαρτυρία» , Νίκος Βαραλής.