Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Καισαριανής Δανιήλ από τον Άγιο Αχίλλιο Λαρίσης : "Με Πίστη και Ομολογία θα Οδηγηθούμε στην Σωτηρία".


Με μεγάλη την συμμετοχή των ευλαβών Λαρισαίων χριστιανών τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία της Κυριακής 22ας Ιουνίου 2014, στον Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, Πολιούχου Λαρίσης, του μυροβλύτου και θαυματουργού, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.Δανιήλ, ο οποίος ήλθε στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου, προσκεκλημένος του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνατίου.

Στο κήρυγμά του, ο λόγιος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος κ.Δανιήλ, μίλησε για την μεγάλη αξία που έχει η προς Ρωμαίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου, ένεκεν των εννοιών και των θαυμαστών διδασκαλιών που διαπραγματεύεται, αλλά και για την μεγάλη σημασία που περιέχουν τα υψηλά νοήματά της για την σωτηρία και τον αγιασμό των ανθρώπων. Αυτή η επιστολή λέγεται και είναι η επιστολή της δικαιώσεως των ανθρώπων. Όταν ο Απόστολος Παύλος χρησιμοποιεί την λέξη δικαίωση εννοεί πάντοτε την αποκατάσταση των ανθρώπων ενώπιον του Θεού και Πατέρα! Και πώς στ’αλήθεια δικαιώνεται και αποκαθίσταται ο άνθρωπος ενώπιον του Θεού; Διότι ο ειδωλολάτρης, όσο καλός κι αν είναι, όσο καλλιεργημένος κι αν εμφανίζεται, ακόμη έστω και αν τον νόμο τηρεί πιστά και εφαρμόζει επακριβώς στην ζωή του, αναπολόγητος ευρίσκεται μπροστά στα μάτια του Θεού. Έτσι λοιπόν ο Θεός δέχεται μόνο εκείνους που επίστευσαν στον Ιησού Χριστό και στην σωτηρία, με την οποία Εκείνος με την θυσία του αίματός Του, τους προσέφερε και κυρίως εκείνους που πραγματικά και καρδιακά ομολόγησαν την πίστη τους. Να γιατί « ο δίκαιος εκ πίστεως ζήσεται », κατέληξε στον πύρινο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Ιεράρχης της Καισαριανής.
Στο τέλος της πολύ κατανυκτικής θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Δανιήλ, ευχαρίστησε τον πολύ αγαπητό του αδελφό, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Ιγνάτιο, τους πατέρες, τους Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού, μετά των οποίων συνέψαλλε θαυμάσια καθ’όλη την διάρκεια της θείας Λειτουργίας, καθώς και τον περιούσιο του Κυρίου λαό και τους παρεκάλεσε να προσεύχονται στον Δομήτορα της Εκκλησίας Ιησού Χριστό, ώστε  πάντοτε, νύχτα και ημέρα να τους αξιώνει να κατεργάζονται το θέλημά Του και με δύναμη ψυχική να πιστεύουν και να ομολογούν το όνομα του Κυρίου, το υπέρ παν όνομα, ώστε με πίστη και ομολογία σθεναρά, να οδηγηθούν στην σωτηρία και τον αγιασμό.