Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Πάνδημος οι Σίφνιοι Εόρτασαν την Προστάτιδα τους Παναγία Χρυσοπηγή.

Παρουσία πλήθους πιστών, από τη Σίφνο, τα πέριξ νησιά και πόλεις της Ελλάδος, τελέσθηκε απόψε ο Εόρτιος Τρισαρχιερατικός Εσπερινός στον ιερό Βράχο της Χρυσοπηγής, στη Σίφνο, επί τη εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και τη αναμνήσει των θαυμάτων της Παναγίας, της επιλεγομένης Χρυσοπηγής.
Νωρίς το απόγευμα, μετά την τέλεση ιεράς Παρακλήσεως στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στις Καμάρες, η ιερά εικόνα επιβιβάσθηκε στο πλοίο Spead Runer III, διά χειρών του ενδοξωτάτου Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναυάρχου κ. Αθανασίου Αθανασόπουλου, και του υπάρχου του πλοίου, επί του οποίου, και ενώ αυτό περιέπλεε τη Σίφνο συνοδεία σκάφους του Λ.Σ., τελέσθηκε Αγιασμός και η Ακολουθία της Αποδόσεως του Πάσχα.

Προ του ιερού Βράχου της Χρυσοπηγής, η αγία Εικόνα επιβιβάσθηκε σε σημαιοστολισμένο πλοιάριο, το οποίο, συνοδεία του σκάφους του Λ.Σ., την μετέφερε στην ακτή, από όπου, διά χειρών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασανδρείας κ. Νικοδήμου, με λιτανευτική πομπή, παιανιζούσης της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος και, ραινόμενη με άνθη από μαθητές και μαθήτριες με παραδοσιακές στολές, ενθρονίσθηκε στον εκεί Ιερό Ναό.
Εν συνεχεία, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άρτης κ. Ιγνατίου και Σύρου & Σίφνου κ. Δωροθέου Β', ο οποίος προσεφώνησε, καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς.
Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, στον οποίο έλαβαν μέρος Κληρικοί από τη Σίφνο, την Αθήνα, την Άρτα και την Κασσάνδρεια, ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, αναφερθείς στο γεγονός της Αναλήψεως του Κυρίου.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας, την οποία άριστα επιμελήθηκε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βρύσεως, Αρχιμ. Ιωαννίκιος, και ο Διάκονος Αγαθάγγελος, παρετέθη από τον Πανηγυρά παραδοσιακή δοχή προς όλους τους παρευρεθέντες.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι Δήμαρχοι Σίφνου, Σερίφου και Κιμώλου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Β' Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, οι επι τιμή Αρχηγοί ΛΣ κ.κ. Δελιμιχαήλ και Συρίγος, η Ευεργέτις της Ιεράς Μητροπόλεως κα Δώρα Συγγελίδου και ο Πρόεδρος της Ενώσεως Σιφνίων κ. Ζαμπέλης.
Αύριο το πρωί, θα τελεσθεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.