Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ζωοδόχο Πηγή οδού Ακαδημίας (ΦΩΤΟ+VIDEO).

του Σπύρου Παπαγεωργίου
Με αναστάσιμο πανηγυρικό τρόπο, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον ιστορικό ναό της Ζωοδόχου Πηγής οδού Ακαδημίας.
Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος του Οικουμενικού Θρόνου Ναζιανζού Θεοδώρητος περικυκλούμενος από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ο περικαλλής ναός της πρωτεύουσας ήταν  στολισμένος και από νωρίς είχε γεμίσει από κόσμο κάθε ηλικίας για να προσκυνήσουν την θαυματουργό εφέστιο εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής, έργο του 1878 δια χειρός Γ. Γρίβα και που βρέθηκε σε πρόσφατες ανασκαφές.
Ο κ. Θεοδώρητος στο κήρυγμά του ανέφερε πως "η Ανάσταση δεν απλά μια παράδοση της Εκκλησίας για να δοξολογήσουμε τον Σωτήρα Χριστό. Αλλά γιορτάζουμε την Ανάσταση του ανθρωπίνου γένους το οποίο, ο Χριστός, έβγαλε από τον Άδη και του χάρισε την Αιώνιο Ζωή. Με την Ανάσταση του Κυρίου, βρίσκουμε την απάντηση στο θέμα της ζωής και του θανάτου.Μπορεί η ζωή να κάνει ένα κύκλο και φτάνει στο τέλος, μπορεί ο άνθρωπος βιολογικά να γερνά αλλά η ψυχή του να είναι νεανική. Ο άνθρωπος διψά για Ζωή. Είναι το δώρο του Θεού σ' εμάς. Κι εμείς δοξολογούμε τον Αναστάντα Κύριο που μας έδωσε και πάλι το δώρο της Ζωής. Η Κυρία Θεοτόκος είναι η Αιώνια Άνοιξη στην καρδιά μας. Είναι η πηγή της Ζωής, αυτή που μας χάρισε τον Χριστό και Εκείνος με τη σειρά Του, την Ζωή και την Αιωνιότητα."
Πριν το τέλος του Εσπερινού, έγινε η λιτάνευση της εικόνος και της τιμίας κάρας του Αγίου Γρηγορίου του Δεκαπολίτου που φυλάσσεται στο ναό. Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ηλίας Δροσινός, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Ναζιανζού για την παρουσία του στην πανήγυρη καθώς και όσους συμμετείχαν με τάξη και ευπρέπεια στην λιτάνευση.