Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας στην Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών.

Σε μια όμορφη και κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέσθηκε η Ακολουθία της Δ΄ Στάσης των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στο Βυζαντινό Ναό της Αγίας Θεοδώρας στην Άρτα.
Σ’ αυτό συνέβαλαν οι μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Άρτας (Γυμνάσιο/Λύκειο), οι οποίοι υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Μουσικοδιδασκάλου τους κ. Παναγιώτη Γιαννούτσου, συγκρότησαν χορό και έψαλαν τους Χαιρετισμούς. Την Ακολουθία τέλεσε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Κωνσταντίνος Πλακιάς, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο οποίος μεταφέροντας προς τους μαθητές και καθηγητές τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Ιγνατίου,  συνεχάρη με τη σειρά του τα παιδιά, ευχόμενος να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη μουσική,  ιδιαίτερα τη Βυζαντινή Εκκλησιαστική, συμμετέχοντας σε περισσότερες λατρευτικές συνάξεις της τοπικής μας Εκκλησίας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, με τη σωστή και παραδοσιακή απόδοση των ύμνων, βοηθούν τους πιστούς στην  επικοινωνία τους με το Θεό, ενώ ταυτόχρονα γίνονται αφορμή ώστε περισσότεροι νέοι να πλησιάσουν την Εκκλησία και τα ιερά αναλόγια, γνωρίζοντας τον απέραντο μουσικό πλούτο της λατρείας καθώς και την ιερή διδασκαλία της Ορθοδόξου πίστεως.