Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

"Η Εορτή Του Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου Στην Λάρισα"



"ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΥ
ΓΗ ΧΑΡΑΝ ΜΕΓΑΛΗΝ
ΑΙΝΕΙΤΕ ΟΥΡΑΝΟΙ
ΘΕΟΥ ΤΗΝ ΔΟΞΑΝ..."
Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

«Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΚΙΤΡΟΥΣ Κ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ»
Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή του Ευαγγελισμού στην Λάρισα, στους περιώνυμους Ιερούς Ναούς της Ευαγγελιστρίας στην Ροδιά, όπου χοροστάτησε και ομίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος και τίμησε τους εκκλησιαστικούς συμβούλους για την προσφορά και το έργο τους, και στον Ευαγγελισμό, όπου με την συμμετοχή πολλών Ιερέων αλλά και πιστών χριστιανών εορτάσθηκε η μεγάλη και ξεχωριστή αυτή εορτή της Παναγίας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος, προέστη της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, όπου και παρηκολούθησε από της εξέδρας την μαθητική παρέλαση, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος λειτούργησε και ομίλησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, όπου προέστη της επισήμου Δοξολογίας, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλεως και εν συνεχεία ευλόγησε τους νέους και τις νέες κατά την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην κεντρική πλατεία της πόλεως, απ’ όπου ευχήθηκε καλή δύναμη,  γενναιότητα και ηρωισμό, πίστη και αφοσίωση στον Αρχιποίμενα Χριστό σε όλους τους νέους ανθρώπους της πατρίδος μας, που αγωνίζονται για να κρατήσουν ψηλά την Ελληνική σημαία μας, τις αξίες μας και τα ιδανικά μας.