Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Λαμπρός ο εορτασμός του Ευαγγελισμού στην Νέα Ιωνία Μαγνησίας.

Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2014 


Η μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάσθηκε με λαμπρότητα στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, με επίκεντρο του εορτασμού τον προσφυγικό και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, όπου συνέρευσε μέγα πλήθος πιστών.
Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο νεοεκλεγείς Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, πλαισιούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και πληθύν Ιερέων της Τοπικής Εκκλησίας, ενώ παρέστη και ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. κ. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Θεολογικό περιεχόμενο της εορτής του Ευαγγελισμού. Ευχαρίστησε από καρδιάς τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Ιγνάτιο για την τιμητική πρόσκληση, ενώ εξέφρασε και το δέος που τον διακατείχε, καθώς ίστατο επί Αρχιερατικού θρόνου, τον οποίο τίμησε ο αοίδιμος Μητροπολίτης Δημητριάδος και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.
Ακολούθως τελέστηκε η Αρτοκλασία, επί ευπρεπισμένης εξέδρας, στο προαύλιο του Ναού, όπου ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος απηύθυνε στο πλήθος των εορταστών πανηγυρικό χαιρετισμό. Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε την ευλάβεια και την πίστη των απογόνων των πρώτων Μικρασιατών προσφύγων της Νέας Ιωνίας, «που συνεχίζουν την Παράδοση και θέλουν την Ορθόδοξη πίστη μας ενοποιό δύναμη, την Εκκλησία ως Μάνα, τον Ιησού Χριστού ως τον Κύριο και Λυτρωτή της ζωής μας και την  Παναγία ως την Υπέρμαχο Στρατηγό μας»
Ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε κρίσιμη την εποχή που διανύουμε, «καθώς προσεγγίζουμε σε ένα άλλο ΄21, διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821, όπου διαπιστώνουμε ότι αυτό που μας χάρισαν οι Πατέρες εμείς παλεύουμε να κρατήσουμε ζωντανό, την ελευθερία της πατρίδας και του πνεύματος, μέσα σε μία φλεγόμενη περιοχή, όπου πολλά καταρρέουν και αλλάζουν»
Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι αυτό που οδήγησε τους πατέρες μας στο θαύμα της Παλιγγενεσίας «ήταν η πίστη στον Χριστό, ο σύνδεσμός τους με την Παναγιά και τους Αγίους μας, η συμπόρευσή τους με την ζωή της Εκκλησίας, η οποία προσέφερε πλήθος κληρικών Της θυσία στον βωμό της ελευθερίας, ενώ ανέδειξε και το νέφος των Αγίων Νεομαρτύρων. Αυτή η πίστη στον Θεό έφερε το θαύμα και είναι η ίδια που μπορεί και σήμερα να δώσει λύση στα προβλήματα και διέξοδο στα αδιέξοδα»
Αμέσως μετά σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, η οποία λιτάνευσε την ιερά Εικόνα του Ευαγγελισμού, που οι πρόσφυγες πατέρες μας έφεραν από την Μικρά Ασία στον ξεριζωμό, στους δρόμους της Νέας Ιωνίας.
Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου τέλεσε την επίσημη Δοξολογία επί τη Εθνική Επετείω της 25ης Μαρτίου, παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του τόπου. Ακολούθως, στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου τέλεσε Τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων του Έθνους και παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση.