Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Καστορίας Σεραφείμ:"Να μην υπάρχει σπίτι χωρίς την ελληνική σημαία" (φωτο).



Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, σήμερα Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.
Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς, ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος περί των ιερατικών κλίσεων.
Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του ευχήθηκε σε όλους να έχουν βοηθό τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας ενώ συμπλήρωσε πως ο Σταυρός αποτελεί το σύμβολο της αγάπης του Χριστού προς τον άνθρωπο.

Αυτός ο Σταυρός, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος κρέμεται στο στήθος μας από την ώρα του Βαπτίσματος, θα πρέπει να κρέμεται πάντοτε μέχρι την ώρα που θα φύγουμε από τον κόσμο αυτό. Θα πρέπει όμως να αποτελεί και το σύμβολο της δικής μας ανταποκρίσεως σ’αυτήν την αγάπη του Χριστού. Και αυτό σημαίνει κόστος, ευθύνη, θυσία, υποταγή στον εσταυρωμένο Κύριό μας. Αυτή είναι η γραμμή της Εκκλησίας μας.
Και κατέληξε υπενθυμίζοντας για ακόμη μία φορά και παροτρύνοντας τους ακρίτες της Μακεδονίας μας, πως θα πρέπει να τοποθετήσουμε την ελληνική σημαία στα σπίτια μας για την εθνική εορτή που πλησιάζει, λέγοντας χαρακτηριστικά "Δεν θα πρέπει να υπάρχει σπίτι, χωρίς την ελληνική σημαία".