Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η πρώτη εβδομάδα της Τοποτηρητείας του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος.



Μετά την παραίτηση του Σεβ. Μητροπολίτου πρ. Φωκίδος κ. Αθηναγόρου λόγω γήρατος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ως Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Τετάρτη 19 Μαρτίου ε.έ. όρισε ως Τοποτηρητή της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, ως έχοντα τα πρεσβεία αρχιερωσύνης μεταξύ των ομόρων Μητροπολιτών.
Την Παρασκευή, 21 Μαρτίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος επισκέφθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτην πρ. Φωκίδος κ. Αθηναγόρα στο Επισκοπείο στην Άμφισσα και συνομίλησε μαζί του και αντάλλαξαν ευχές.
Στην συνέχεια ο Σεβ. Τοποτηρητής είχε συνάντηση με τους συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Νικόλαο Καραγιάννη, τους εργαζομένους στα Γραφεία και τους υπευθύνους των Ιδρυμάτων.

Το μεσημέρι επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Παρνασσίδος, όπου έγινε δεκτός από την Γερόντισσα Κικιλία και την περί αυτήν Αδελφότητα.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τέλεσε την Ακολουθία της Γ' Στάσης των Χαιρετισμών στην Παναγία μας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμφίσσης, παρόντος και του Σεβασμιωτάτου πρ. Φωκίδος κ. Αθηναγόρου.
Άμφισσα - Ναυπάκτου Ιερόθεος τοποτηρητής Ι. Μ. ΔωρίδοςΤην Κυριακή 23 Μαρτίου, της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος λειτούργησε στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαρνακόβης, κήρυξε τον θείο λόγο και μετά την θ. Λειτουργία συνομίλησε με την Γερόντισσα Θεοδοσία και τις Μοναχές.
Την Δευτέρα 24 Μαρτίου, παραμονή της Μεγάλης Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αμφίσσης, κήρυξε τον θείο λόγο και προεξήρχε της πανηγυρικής πάνδημης Λιτανείας. Μετά το πέρας της ακολουθίας, προσφέρθηκε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, όπου ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήση με τις Αρχές του τόπου και τους Ιερείς που έλαβαν μέρος στην Λιτανεία.
Την διπλή μεγάλη εορτή της 25ης Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος λειτούργησε και προεξήρχε των εορταστικών εκδηλώσεων στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου, ενώ στην Άμφισσα λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος πρ. Φωκίδος κ. Αθηναγόρας. Στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Άμφισσα τον Σεβασμιώτατο Τοποτηρητή κ. Ιερόθεο εκπροσώπησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Καραγιάννης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.
Από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως
Ναυπάκτου Ιερόθεος - Τοποτηρητής Ι. Μ. Δωρίδος_______________________