Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ο Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ).



Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ.
Να σημειώσουμε ότι ο παλαιός Μητροπολιτικός Ναός, που ετιμάτο στην Παναγία την Πορφύρα και της οποίας η θαυματουργός εικόνα διασώζεται μέχρι σήμερα στον Ιερό Ναό, εόρταζε την ημέρα του Ευαγγελισμού.
Γι’ αυτό εδώ και αρκετά χρόνια ο Σεβασμιώτατος καθιέρωσε τον πανηγυρικό εορτασμό του Ευαγγελισμού στον Καθεδρικό μας Ναό, στο τέμπλο του οποίου υπάρχει και η περίφημος εικόνα του Ευαγγελισμού.


Στο λόγο του ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ μετέφερε στους εκκλησιαζομένους έναν λόγο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, που χαρακτηρίζει την Παναγία ως ευεργέτιδα πάσης της κτίσεως, αφού ευεργέτησε και ευεργετεί καθημερινά το ανθρώπινο γένος. Και θα πρέπει να τρέφουμε ευλάβεια και σεβασμό στο πρόσωπό της.
Και συνέχισε χαρακτηρίζοντας την ημέρα του Ευαγγελισμού ως την ημέρα που εορτάζεται το διπλό θαύμα.
Το θαύμα της σαρκώσεως του Υιού και Λόγου του Θεού και το θαύμα της αναστάσεως της Πατρίδος μας.
Ενώ κατέληξε συμπληρώνοντας πως για να έχουμε και σήμερα την ανάσταση στην Πατρίδα μας και να είμαστε υπολογίσιμοι στους ισχυρούς της γης, θα πρέπει να αλλάξουμε συμπεριφορά, ήθος και φρόνημα και να επιστρέψουμε με βαθιά μετάνοια οι πάντες στην παράδοση της Εκκλησίας μας.