Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Η πιο κατανυκτική Ακολουθία.. (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)



Την πιο κατανυκτική Ακολουθία έζησαν πολλοί Καστοριανοί την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014, αφού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, τέλεσε την Δ’ Στάση των Χαιρετισμών στον βυζαντινό Ναό του 10ου αιώνος, στην Παναγία την Κουμπελίδικη.
Στο σύμβολο της βυζαντινής πόλεως και του Δήμου της Καστοριάς από τις 9.30 έως τις 10.30 το βράδυ και παρά το βροχερό καιρό, τελέσθηκε η Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Παναγία, εκεί που αιώνες τώρα υμνολογείται και δοξάζεται ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός.

Να σημειώσουμε ότι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Σεραφείμ, αφού τέλεσε νωρίτερα την Ακολουθία των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Μηλίτσας αρχικά και στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης αργότερα, έδωσε και φέτος την ευκαιρία σε πολλούς να επισκεφτούν το ιστορικό μνημείο της Καστοριάς και να θαυμάσουν τη μοναδική του αρχιτεκτονική αλλά και σε αυτούς που εργάζονται να καταθέσουν στην Παναγία τα αιτήματα και τις ικεσίες τους.
Στο λόγο του δε αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου σημειώνοντας «τι είναι η Παναγία».
"Η Παναγία είναι Ουρανός, είναι Παράδεισος και Μητέρα, στην οποία καταφεύγουν όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ζητώντας το έλεος και τη βοήθειά της", σημείωσε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.
Και με πολύ συγκίνηση, αφού πολλοί από τους Προκατόχους του Σεβασμιωτάτου θα έψαλαν τους Χαιρετισμούς προς την Παναγία στον Ναό αυτόν, ευχήθηκε σε όλους να τους χαρίζει η Παναγία μας υγεία και κάθε καλό στις δύσκολες αυτές ημέρες.