Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Πανηγυρικός Εσπερινός Ευαγγελισμού από τον Μητροπολίτη Μύρων-Ομιλία αντιστρατήγου ε.α. Ιωάννου Ζούκα στην Αλεξανδρούπολη



 

 Την Δευτέρα 24 Μαρτίου το απόγευμα τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Αρχιερατικός Εσπερινός της Θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μαζί με τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο. Ο Μητροπολίτης Μύρων επισκέφθηκε την πόλη μας προσκεκλημένος της Καππαδοκικής Εστίας της πόλης μας. Στον Εσπερινό παρέστη ο νέος Στρατηγός-Διοικητής της 12ης Μεραρχίας κ. Φαραντάτος, ο Λιμενάρχης κ. Κασσανδρινός, ο αντιπρόεδρος της ΤΙΕΔΑ κ. Γκότσης, λοιποί εκπρόσωποι των αρχών και αρκετός κόσμος.

Πριν το τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, καλωσόρισε στην πόλη μας τον Σεβ. Μύρων λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο «είναι ένας Ιεράρχης που τον αξιώνει ο Θεός τα χέρια του να ακουμπούν όταν λειτουργεί στα Μύρα της Λυκίας πάνω στην Αγία Τράπεζα που ακουμπούσαν τα χέρια του Αγίου Νικολάου». Επαίνεσε την υποστήριξη που παρέχουν οι Ιεράρχες της Κωνσταντινουπόλεως, όπως ο Σεβ. Μύρων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, θυσιάζοντας την ζωή τους και κουβαλώντας τον σταυρό τους καθημερινά. Κλείνοντας ο Μητροπολίτης μας τόνισε χαρακτηριστικά πως θεωρεί τον Σεβ. Μύρων κ. Χρυσόστομο «συμπατριώτη» μας, καθώς κατάγεται από την Ίμβρο, ένα από τα νησιά που απαρτίζουν τις Θρακικές Σποράδες, τόσο κοντά στην περιοχή μας.
Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας για την υποδοχή που του επεφύλαξαν καθώς και για την ευγένεια προς το πρόσωπο ενός αναξίου, όπως είπε, διαδόχου του Πολιέα των Μυρέων, Αγίου Νικολάου. Ο Σεβ. Μύρων μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες της Μητρός Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριάρχου προσωπικά προς τον Επίσκοπο και το ποίμνιο της τοπικής Εκκλησίας για το υπόλοιπο της Μ. Τεσσαρακοστής. Τόνισε δε πως η εορτή του Ευαγγελισμού του είναι πολύ αγαπητή καθώς το χωριό του στην Ίμβρο είχε την μοναδική εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο νησί, μέσα στην οποία μεγάλωσε και γαλουχήθηκε στα νάματα της Ορθοδοξίας. Ευχήθηκε, τέλος, χρόνια πολλά στο εκκλησίασμα και σε ολόκληρο το ελληνικό έθνος.
Ακολούθως μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε εντός του Μητροπολιτικού Ναού επίκαιρη ομιλία στα πλαίσια του εορτασμού της διπλής εορτής του Ευαγγελισμού και της Εθνικής παλιγγενεσίας του 1821. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον αντιστράτηγο ε.α. κ. Ιωάννη Ζούκα, ο οποίος διετέλεσε παλαιότερα Διοικητής της 12ης Μεραρχίας στην περιοχή μας. Ο κ. Ζούκας ανέπτυξε την ομιλία του με θέμα: «Εθνεγερσία και δημιουργία του νέου ελληνικού Κράτους», αναφέροντας σημαντικές στιγμές από την ανάσταση του Έθνους μας και την δημιουργία του πρώτου ελεύθερου ελληνικού κράτους.