Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν η Σύναξη των Φθιωτών Αγίων και η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου το απόγευμα, στο πλαίσιο του εορτασμού των Φθιωτών Αγίων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας πραγματοποιήθηκε η κατάθεση των Ιερών Λειψάνων των Αγίων της Φθιώτιδος, Οσίου Δαβίδ, Οσίου Σεραφείμ, Οσίου Αγάθωνος και Αγίου Νεκταρίου  και εν συνεχεία τελέσθηκε η Ακολουθία της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και του Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου.
Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Πρεβέζης κ Χρυσόστομος ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή της Θεοτόκου στη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Στο τέλος της Ακολουθίας των Χαιρετισμών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εκφράζοντας και τα αισθήματα του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Πρεβέζης, ο οποίος ήλθε να συνεορτάσει την Ιερά Σύναξη των Φθιωτών Αγίων, αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας που τους συνδέουν, επαίνεσε το θεάρεστο έργο που επιτελεί στην επαρχία του και του ευχήθηκε να έχει υγεία, δύναμη και πνευματική πολυκαρπία.
          Στις 10 μ.μ. άρχισε ολονύκτιος αγρυπνία, η οποία διήρκεσε μέχρι τις 5.30 το πρωί. Την αγρυπνία ετέλεσε ο Πανοσ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Δίβρης Αρχιμ. π. Αρσένιος Κατερέλος, ο οποίος εκήρυξε και τον θείο λόγο ενώ έψαλε βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου Αρχιμ. π. Δαμασκηνού Ξηρομερίτη, αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Στυλίδος.
          Το Σάββατο το πρωί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και ο άγιος Πρεβέζης επεσκέφθησαν το Γηροκομείο της Μητροπόλεώς μας, στη Στυλίδα και συνομίλησαν με τους γέροντες. Εξαιρετικό γεγονός ήταν η επίσκεψη της τιμίας Κάρας του οσίου Δαυίδ, την οποία μετέφερε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ της Εύβοιας, Πανοσ. Αρχιμ. π. Γαβριήλ, και την οποία ασπάσθηκαν όλοι με σεβασμό. Ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Γηροκομείου τον άγιο Πρεβέζης, ο οποίος εντυπωσιάσθηκε από το τεράστιο οικοδόμημα και την οργάνωσή του. Το μεσημέρι αφίχθη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος. Και οι τρεις Αρχιερείς επεσκέφθησαν την Ιερά Μονή Δαμάστας, όπου έγιναν δεκτοί με σεβασμό και αγάπη από την Αδελφότητα και τους εκεί ευρισκομένους προσκυνητές.
          Το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη των Φθιωτών Αγίων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και εκήρυξε και τον θείο λόγο και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και του Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου.
          Την κυριώνυμο ημέρα, Κυριακή 23 Μαρτίου τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος και εκήρυξε τον θείο λόγο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που με την παρουσία τους ελάμπρυναν την πανήγυρη και με το θεολογικό και αφυπνιστικό κήρυγμά τους ωφέλησαν το Εκκλησίασμα. Μετά την θεία Λειτουργία οι Αρχιερείς με τις συνοδείες τους μετέβησαν στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, όπου προσκύνησαν την θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας και το άφθαρτο σκήνωμα του Γέροντος Βησσαρίωνος, ενώ ο Καθηγούμενος π. Δαμασκηνός τους ξενάγησε στο Μουσείο και στους υπολοίπους χώρους της Μονής. Μετά το γεύμα που παρέθεσε η αδελφότητα, οι Αρχιερείς ανεχώρησαν για τις Επαρχίες τους.
          Το απόγευμα της Κυριακής τελέσθηκε κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου και πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Χρυσόστομο Τσουκαλαδέλη με θέμα: "Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης και ο σταυρός της ασθενείας του".
          Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ.  Νικόλαος Σταυρογιάννης και κα. Ελένη Μακρή, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς με τον Πρόεδρο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο τ. Υπουργός και υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Καρπενησίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ο Φρούραρχος Λαμίας Συνταγματάρχης Ηρακλής Ευαγγελίου, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Συνταγματάρχης Βασίλειος Μπέλλος, ο Διοικητής της 695 ΑΒΠ Αντισυνταγματάρχης Ζήσης Μούκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Κωνσταντίνος Νικολάου  και χιλιάδες πιστών, οι οποίοι όλες αυτές τις ημέρες εξεδήλωναν την αγάπη και την ευλάβειά τους προς τον Άγιο Ραφαήλ και τους Φθιωτείς Αγίους.