Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ο Αρχιεπίσκοπος στον 89,5: "Κοινή πίστη πως θα ξαναζήσουμε όσα έχουμε χάσει".

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

"Κοινή πίστη ότι θα ξαναζήσουμε όσα έχουμε χάσει" δήλωσε αποκλειστικά στον 89,5 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αμέσως μετά την Δοξολογία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Στην Δοξολογία παρέστη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ελλάδα, αλλά και εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και Εκκλησιών, μέλη της Κυβέρνησης, βουλευτές, πολιτευτές, διπλωμάτες, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.


Ο Αρχιεπίσκοπος μετά τη Δοξολογία μιλώντας αποκλειστικά στον 89,5 τόνισε: "Γιορτάζουμε την ενανθρώπηση του Κυρίου μας, την απελευθέρωση του ανθρώπου από το σκότος και την πορεία του από τη σκλαβιά στην ελευθερία. Αισθανόμαστε ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Θεό, αλλά και όλους αυτούς οι οποίοι αγωνίστηκαν. Η ωφέλεια από όλες αυτές τις εκδηλώσεις έρχεται μόνο όταν μπορέσουμε και στρέψουμε το μυαλό μας προς όλα αυτά που γιορτάζουμε και τα ζήσουμε όχι επιφανειακά, αλλά ουσιαστικά".

Στην ερώτηση αν η επέτειος της Επανάστασης δίνει κουράγιο να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως "σήμερα οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Ταιριάζουμε, όμως, στο γεγονός, ότι τότε, όπως και τώρα είμαστε πιο αδύνατοι από τους πανίσχυρους αντιπάλους μας και τις δυσκολίες. Έχουμε, λοιπόν, κοινή πίστη, ότι όπως εκείνοι κατόρθωσαν μέσα από τα πολλά βάσανα και τις δυσκολίες να φτάσουν στο ποθητό, στην ελευθερία, έτσι και εμείς θα μπορέσουμε να ξαναζήσουμε αυτά που έχουμε χάσει".

φωτογραφίες από : http://www.romfea.gr/epikairotita/23217-25