Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η έναρξη της Επανάστασης του 1821 στα σύνορα.

Θριαμβευτικά ήχησαν σήμερα οι καμπάνες των εκκλησιών της ακριτικής περιοχής μας μεταφέροντας προς όλους το χαρμόσυνο μήνυμα της διπλής θρησκευτικής και εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου. Με δοξολογίες, επιμνημόσυνες δεήσεις και παρελάσεις στο Διδυμότειχο, στην Ορεστιάδα και στο Σουφλί, παρά την κακοκαιρία, ο λαός μας τίμησε την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας. Ιδιαίτερα χειροκροτήθηκαν τα στρατευμένα νειάτα της Πατρίδας μας και η μαθητιώσα νεολαία μας.
Επίκεντρο του εορτασμού ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Παναγίας Ελευθερωτρίας στο Διδυμότειχο, όπου ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς. Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος προέστη της καθιερωμένης Δοξολογίας και τέλεσε στο Ηρώον την Επιμνημόσυνη δέηση.
Μαζί με τους επισήμους παρηκολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.
Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού της εορτής του Ευαγγελισμού στον ίδιο Ναό. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού χειροθέτησε σε αρχιμανδρίτη τον Ιερομόναχο Νέστορα Ουρουμτζίκη, εφημέριο της ενορίας Αγ. Δημητρίου Αμορίου.
Το απόγευμα της 25ης Μαρτίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος παρηκολούθησε εορταστική εκδήλωση που ετοίμασαν οι «Χαρούμενοι αγωνιστές» της Χριστιανικής Εστίας Ορεστιάδος με θέμα τη ζωή και το έργο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια.