Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η έναρξη της Επανάστασης του 1821 στην Κέρκυρα.

Με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων τίμησε την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, καθώς και την επέτειο από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος συλλειτούργησε με τον Βοηθό Επίσκοπο της Μητροπόλεως της Αγίας Πετρουπόλεως του Πατριαρχείου Μόσχας κ. Μιστισλάβο.
Ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε την εμπιστοσύνη που επέδειξε η Θεοτόκος Μαρία στην Βουλή του Υψίστου Θεού. Αυτή η εμπιστοσύνη απουσιάζει σήμερα από τη ζωή μας. Φτώχυνε ο άνθρωπος, γιατί έπαψε να έχει ως κέντρο της ζωής του το Θεό και το θέλημά Του και χρειάζεται επιστροφή. Ο Θεός, άλλωστε, είναι Εκείνος που μας χάρισε την Ελευθερία στο Γένος μας, ώστε να μπορούμε να Τον πιστεύουμε και να Τον λατρεύουμε. Σε μία εποχή ακόμη όπου η ελευθερία μας δοκιμάζεται, είναι ανάγκη να ξαναβρούμε ως κοινωνία και ως πρόσωπα τα πνευματικά μας στηρίγματα, την βαθιά πίστη των αγωνιστών του 1821 και να παλέψουμε στις αντιξοότητες.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία, παρουσίαόλων των τοπικών αρχών, πολιτικών, στρατιωτικών και εκπαιδευτικών. Την πολιτεία εκπροσώπησε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε η εκπαιδευτικός κ. Ελένη Βουσολίνου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο του παλαιού λιμανιού και στο μνημείο του Πρώτου Κυβερνήτη της Χώρας μας, Ιωάννη Καποδίστρια.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση.