Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ (ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ) ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΟΛΟΥ.

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, 2014


Με την υποστήριξη του Ορθοδόξου Ιδρύματος Virginia H. Farah Foundation
Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών έχει εγκαινιάσει από την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά, με την οικονομική υποστήριξη του Ορθοδόξου Ιδρύματος Virginia H. Farah Foundation τη διοργάνωση δημόσιας διάλεξης και εξειδικευμένου θεολογικού – πατρολογικού σεμιναρίου στο Βόλο και την Αθήνα, με προσκεκλημένο κάθε φορά ομιλητή επιφανή ορθόδοξο θεολόγο. Την περσινή χρονιά κεντρικός ομιλητής ήταν o π. Andrew Louth, Ομότιμος Καθηγητής Πατερικών και Βυζαντινών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Duhram (Μ. Βρετανία), και Επισκέπτης Καθηγητής Ανατολικής Ορθόδοξης θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Vrije του Άμστερνταμ (Ολλανδία). Τη φετινή χρονιά ο κεντρικός ομιλητής τόσο της δημόσιας διάλεξης όσο και του ειδικού σεμιναρίου, θα είναι ο π. John Behr, Κοσμήτορας και Καθηγητής Πατρολογίας στο Ορθόδοξο Θεολογικό Σεμινάριο του Αγίου Βλαδιμήρου (Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.). Εκεί διδάσκει πατερική θεολογία, Δογματική και βιβλική εξηγητική, ενώ παράλληλα παραδίδει μαθήματα για την πατερική σκέψη και γραμματεία και στο Πανεπιστήμιο του Fordham.


    Ο π. John Behr θα δώσει δημόσια διάλεξη (στα αγγλικά με μετάφραση) στο Βόλο (19 Φεβρουαρίου, Συνεδριακό Θεσσαλίας, Μελισσάτικα, ώρα 19.30) και την Αθήνα (21 Φεβρουαρίου, αίθουσα Κωστής Παλαμάς, ώρα 19.00) με θέμα: «Από το θάνατο στη ζωή. Το μυστήριο του Χριστού και τα θεμέλια της χριστιανικής ανθρωπολογίας», και σεμινάριο (στα αγγλικά) στην Αθήνα (22 Φεβρουαρίου) με θέμα: «The Apocalypse of the Cross: The Gospel of John and the Beginning of Christian Theology».
    Στο ειδικό σεμινάριο εκτός από τον κεντρικό ομιλητή θα λάβουν μέρος με παρεμβάσεις ο Δρ. Χρήστος Καρακόλης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Δ. Σ. της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου  και ο Δρ. Alexis Torrance, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και Επισκέπτης Ερευνητής στο Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Notre Dame (Η.Π.Α.). Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο απαιτείται προ-συνεννόηση με τη Γραμματεία της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών