Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Το Τίμιο Ξύλο στον Άγ. Διονύσιο Ιλίου (ΦΩΤΟ).

Tου Σπύρου Παπαγεωργίου
Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου Ιλίου, η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου, εκ της Ιεράς Μονής Σαγματά Υπάτου Θηβών.
Το Τίμιο Ξύλο, υποδέχτηκε στα προπύλαια του Ναού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και μεταφέρθηκε εντός του Ιερού Ναού όπου και τοποθετήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και ευπρεπισμένο χώρο και εν συνεχεία ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Συμπροσευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Θεοδώρου, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.



Κατά τη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στη ενέργεια του Μωυσή να σχηματίζει με το σώμα του το σύμβολο του Σταυρού στη μάχη των Ισραηλιτών με τους Αμαληκίτες, στη διάβασή τους προς την Γη της Επαγγελίας. "Μέσα από αυτή την κίνηση οι Ισραηλίτες συσπειρώνονταν και έπαιρναν δύναμη να νικήσουν τους εχθρούς. Το προτύπωμα αυτού του Σταυρού έχουμε εδώ μπροστά μας, για να μας ενώσει και να μας ενδυναμώσει στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Ο Σταυρός του Χριστού που προτύπωσε ο Μωυσής με το σώμα του, έδειχνε με το ύψος, την ένωση του Ουρανού και της Γης και με την έκταση, την ένωση των ανθρώπων. Ο Χριστός σταυρώθηκε για να μας δώσει δυνατότητα σχέσης και επικοινωνίας με τον Θεό αλλά και σχέση επικοινωνίας και αγάπης μεταξύ των ανθρώπων. Τότε ο Μωυσής προτύπωσε με το σώμα του το σημείο του Σταυρού. Σήμερα εμείς με το βάπτισμα στο όνομα της Αγίας Τριάδος, καλούμαστε να δεχθούμε τον Σταυρό ως ευλογία και οδηγό στην πορεία της ζωής μας."

Ο Σεβασμιωτατος, ευχαρίστησε τους εφημερίους του Ναού, π. Γεώργιο Κορρέ και π. Συμεών Αυγoυστάκη για την πρωτοβουλία και την προσπάθεια να φέρουν το Τίμιο Ξύλο στο Ίλιον από τη Μονή Σαγματά. Από τη Μονή που υπηρέτησε για 30 χρόνια ως μοναχός και καθημερινά προσκήνούσε το Τίμιο Ξύλο και ελάμβανε δύναμη και ευλογία. Τους ευχήθηκε με κάθε ευλογία να συνεχίσουν το έργο των προκατόχων τους.