Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Προσκυνηματική εκδρομή της ενορίας των Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης στα Μοναστήρια του Σοχού την Τρίτη 25ην Φεβρουαρίου 2014.



Πρώτη μας  επίσκεψη στην Γυναικεία Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου, Μετόχιον Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, Αγίου Όρους.

Στο Σοχό, στην πλαγιά του βουνού, σ’ ένα κατάφυτο περιβάλλον βρίσκεται κτισμένη η Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού. Γυναικείο μοναστήρι. Μετόχι της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους, το οποίο κτίσθηκε το έτος 1993, σε Αγιορείτικο Μοναστηριακό Ρυθμό. Πανηγυρίζει κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου. Κάθε χρόνο στην γιορτή του Μοναστηριού, εξέρχεται από το ’γιο Όρος η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου και επισκέπτεται τον Σοχό.
Η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας, φυλάσσεται στην Ιερά Μονη Δοχειαρίου Αγίου Όρους και μέχρι σήμερα δεν έχει επισκεφθεί κανένα άλλο μέρος, παρά μόνο το Σοχό. Πλήθος προσκυνητών και πιστών, από όλα τα μέρη της Ελλάδας έρχονται για να προσκυνήσουν τη Θαυματουργή Εικόνα.