Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Αρχιερατικό Συλλείτουργο εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Άγιος Βασίλειος Θεσσαλονίκης.

Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέου, ο οποίος χοροστάτησε και του Όρθρου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ετελέσθη την Κυριακή 26η του μηνός Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης των Οσίων Ξενοφώντος και Κλήμεντος του Αθηναίου, εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της ενορίας του Αγίου Βασιλείου.


Στη διάρκεια της ομιλίας του προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ.κ. Ανδρέας, ανεφέρθη εκτενώς στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, τονίζοντας ότι σήμερα είναι ιδιαιτέρως επίκαιρη παρά οποιαδήποτε άλλη φορά, διότι ο Κύριος μας φέρνει προ των ευθυνών μας και μας θέτει προ της μελλούσης κρίσεως. Το μυστήριο της Εκκλησίας προϋποθέτει την είσοδο του καθενός μας εις το μυστήριο της προσωπικής λυτρώσεως, που είναι συμπορευομένη και ταυτισμένη με τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Ο Ζακχαίος, ο οποίος δεν είναι απλά ένας τελώνης αλλά ένας αρχίτελωνης, αποφασίζει να αλλάξει τον βίο του και να επανατοποθετηθεί προσωπικά, αλλά και συνειδητά.

Δεν είναι δυνατόν να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας, αν δεν αγαπάμε και δεν σεβόμεθα τον Θεό. Ο δρόμος της αγάπης προς τον άνθρωπο προϋποθέτει τον δρόμο της αγάπης προς τον Θεό και, αν δεν προϋπάρχει η αγάπη προς τον Θεό, η αγάπη προς τον άνθρωπο είναι ιδεολογία, είναι θεωρία, είναι κάτι το οποίο θα χαθεί, κάτι το οποίο θα καταρρεύσει. Αυτήν την πραγματικότητα την έχουμε ζήσει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά τη ζούμε και σήμερα.

Η σημερινή Ευαγγελική Περικοπή μας θυμίζει, όσα συμβαίνουν σήμερα στην πατρίδα μας, αλλά και περισσότερο στην Ευρώπη και εις την Ευρωζώνη, οπού βρισκόμαστε συνεχώς σε μια οικονομική αιμορραγία και προσπαθούμε όλοι μαζί να συμπορευθούμε, προκειμένου να θεραπευτεί αυτή η κατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής δυσπραγίας. Για τον λόγο αυτό πρέπει να βάλουμε μέσα μας τον Κύριο, όπως τότε ο Ζακχαίος έβαλε στο σπίτι του τον Κύριο και μπόρεσε να καθαρθεί εσωτερικά και να αναγεννηθεί πνευματικά. Έτσι και σήμερα ο κάθε Χριστιανός έχει ανάγκη από μία εσωτερική αναγέννηση και ανακαίνιση, που δεν πρέπει να μας αφήνει ασυγκίνητους και αδιάφορους.

Καταλήγοντας την ομιλία του ο Σεβαμιώτατος Αρκαλοχωλίου κ.κ. Ανδρέας υπεγράμμισε ότι ο άνθρωπος πρέπει να επανατοποθετηθεί, να ζητήσει να δει πραγματικά τον Κύριο, ζητώντας καταρχάς συγνώμη από τον δημιουργό της ζωής τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και εν συνεχεία από τους συνανθρώπους του, όπως έκανε και ο Ζακχαίος.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κατά την σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Σεβαμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα για την παρουσία του σήμερα εις την ενορία του Αγίου Βασίλειου. Ταυτοχρόνως ανεφέρθη στο μείζον πρόβλημα της καταστροφής της λίμνης Κορώνειας, που δυστυχώς εξαιτίας της πλεονεξίας και της μεγάλης ασεβείας έναντι του Θεού υπέστη φρικτή καταστροφή. Κάλεσε δε, για πολλοστή φορά τους αρμοδίους φορείς και τους παριστάμενους μέσα από την προσευχή και τον συνεχή και διαρκή αγώνα να προβούν στα δέοντα, ώστε να έχουμε πάλι την μεγάλη χαρά να βλέπουμε μια λίμνη ζωντανή όπως ήταν κατά το παρελθόν και η οποία θα συμπληρώνει την όμορφη εικόνα που μας χάρισε ο Δημιουργός μέσα από την κτίση Του.