Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Εορτασμός Αγίου Γερασίμου του Παλαδά - Μνημόσυνο του Μητροπολίτου Καστορίας Γρηγορίου του Γ' (ΦΩΤΟ).



 
Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γερασίμου του Παλαδά, Μητροπολίτου Καστορίας, έπειτα Ανδριανουπόλεως και εν συνεχεία Πατριάρχου Αλεξανδρείας στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.
Έτσι, σήμερα το πρωί Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, τελέσθηκε δισαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.


Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου ο οποίος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα και ιδιαιτέρως στον στίχο «ήλθε γαρ ο υιός του ανθρώπου ζητήσαι και σώσαι το απολωλός», λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Χριστός δεν συναναστράφηκε με την πόρνη και τον αμαρτωλό για να επιβραβεύσει τις πράξεις τους αλλά για να σώσει τον γεμάτο από την αμαρτία άνθρωπο και να τον οδηγήσει στη βασιλεία Του.
Ο κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας κ. Σεραφείμ για την πρόσκληση να συμπανηγυρίσει μαζί με τον λαό της Καστοριάς τον Άγιο Γεράσιμο και ευχήθηκε σε όλους ο Άγιος να πρεσβεύει για την υγεία και το φωτισμό μας.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Γρηγορίου του Γ’, όπου φέτος συμπληρώνονται 18 χρόνια από την κοίμησή του.
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, αμέσως μετά μετέβη στον τάφο του μακαριστού Προκατόχου του για να τελέσει Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του.