Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ.

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2013 στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Κανήθου Χαλκίδος, όπου από τις 11 Ιανουαρίου ευρίσκεται η Τιμία Κάρα του Αγίου ιερομάρτυρος Ραφαήλ εκ της νήσου Λέσβου, ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, των συνοδών Κληρικών του Θεοφιλεστάτου και Κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Η παρουσία του Θεοφιλεστάτου κ. Αγαθαγγέλου πλήρωσε με χαρά τον Κλήρο και τον Λαό της Χαλκίδος, ιδιαίτερα μάλιστα κατ? αυτή την ημέρα, οπότε και εορτάζει τα ονομαστήριά του, αφού γεννήθηκε και ανατράφηκε στην Πόλη της Χαλκίδος, συνδέθηκε «εξ? απαλών ονύχων» με την Τοπική Εκκλησία, χειροθετήθηκε αναγνώστης από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο Α΄ και διηκόνησε ως λαϊκός κατηχητής μέχρι τότε που εχειροτονήθη Διάκονος και Πρεσβύτερος στην όμορη Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, δια των σεπτών χειρών του τότε Μητροπολίτου και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Προσφωνώντας τον εορτάζοντα Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελεί στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον επιτελικό αυτόν ιεραποστολικό οργανισμό της Εκκλησίας μας και στην αγάπη με την οποία τιμά την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, αλλά και τα αισθήματα σεβασμού και αγάπης που τρέφει για το πρόσωπό του ο ιερός Κήρος και ο ευσεβής Λαός της Χαλκίδος.
Ο Θεοφιλέστατος αντιφωνώντας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τους καλούς του λόγους και, κυρίως, για το ότι, όπως είπε, κάθε φορά που έρχεται στην γενέτειρά του Χαλκίδα, επιβεβαιώνει το δώρο της αγάπης του Θεού και των αδελφών του και παρεκάλεσε να μην τον λησμονεί κανένας στις προσευχές του.
            Στη Θεία Λειτουργία διηκόνησαν θαυμάσια το ιερό αναλόγιο ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού κ. Γεώργιος Γερογιάννης, Καθηγητής Μουσικής και Πρόεδρος του ενταύθα Συλλόγου των Ιεροψαλτών και ο κ. Κωνσταντίνος Κουτσουρός, Πρωτοψάλτης στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφρατίου.
Η ημέρα αυτή (23-1-2014) είναι και η τελευταία της παρουσίας της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ραφαήλ στην Χαλκίδα, ο οποίος επί δεκαήμερο γέμισε με αμέτρητη Χάρη Θεού και ευλογία την Τοπική μας Εκκλησία.